More

  Must Discover: Sublieme Rare Akuma op EP ‘it’ll be okay.’ (★★★★)

  Advertentie

  -

  We mogen hem binnenkort misschien wel dé wonderboy van de Belgische hiphopindustrie noemen. Maak kennis met Antwerpenaar Rare Akuma en zijn zéér sterke EP ‘it’ll be okay.’ Het is onze Must Discover.

  De 21-jarige Antwerpse rapper Rare Akuma, ook wel bekend als Shyheim Newell, kende een erg atypisch parcours. De man verwierf eerst bekendheid in de States, waarna hij pas in eigen land opviel. Dat zijn muziek wereldwijd gesmaakt wordt, bewijst de ruim 1,5 miljoen Spotify-streams op single ‘RAGING FISTS’. Als muzikant en producer doet hij praktisch alles zelf, maar werkte ook al samen met Amerikaanse producers en Belg Zwangere Guy.

  Prikkels. Stress. Zorgen.

  Dinsdag bracht Akuma zijn EP ‘it’ll be okay.’ uit. De titel is er gekomen omdat Akuma een slogan als ‘it’ll be okay’ echt nodig had om te horen. Er heerst een pompende maatschappij met een overvloed aan prikkels, stress en zorgen. Wat met het leven en de toekomst? Dit alles werd teveel voor hem. De tape, ‘it’ll be okay.’ is de culminatie van zichzelf wijs te maken dat de stress gewoon voor niets is. “Als je je teveel zorgen maakt kan je evengoed met niks starten”, aldus Akuma.

  Dat Akuma weet hoe hij verdomd goede muziek moet maken, bewijst hij vanaf de eerste seconde op opener ‘don’t go away.’ De track opent met zwaar vervormde vocalen van de man die sterk opbouwen naar een eerste climax. Deze track prikkelt je de volle 3’28”. De track leidt je met zijn stevig tempo een eerste maal rond in de wereld van Akuma. We love this one. Een gezelschap stevige beats, bassen en drums die in je playlist thuishoort.

  Sterke contrasten.

  Wie denkt dat Akuma je een EP vol van dit soort nummers voorschotelt is eraan voor de moeite. Op tweede track ‘i’m totally over it’ lijkt Akuma inspiratie te putten uit punkrock. Wie de EP zonder pauze beluistert schrikt ongetwijfeld even van de gedurfde keuze. Op ‘SAINT!’ horen we een Akuma die het meest in lijn ligt met zijn eerder werk. Bassen zo diep, dat ze je ongecontroleerd kippenvel geven. Voor Akuma is deze EP meer dan muziek, het is een vrij persoonlijke trip en experience. Een vibe.

  Met ‘Fly Away’ last Akuma een rustmoment in, maar dat betekent op geen enkel moment verveling. Akuma neemt je à la Drake mee, op zijn tocht langsheen laid-back instrumentals en smooth vocals. Die opgebouwde rust gooit Akuma er helemaal uit in ‘I love life </3’. Een verslavende riff en knallende drums trekken als een wervelwind doorheen deze heerlijke song. Verrassen doet hij met zijn soundtrack-achtige outro, boordevol violen en koorstemmen. Dat Rare Akuma houdt van contrasten zingt hij er zelf in: “I hate life / I fucking hate it”. De koorstemmen trekt Akuma door naar afsluiter ‘Free Xela outro – Yung Xela’. Alsof Akuma je weer doet ontwaken uit de hypnose die hij creëerde met deze schitterende EP.

  Akuma hoopt met heel zijn hart dat andere jongeren zich hiermee kunnen identificeren en dat hij minstens één persoon kan overtuigen dat zorgen en stress je leven alleen maar unhold zetten. Rare Akuma: “This changed my life”. Niet is zoals het lijkt op deze ‘it’ll be okay’. Het is van het begin tot het einde een verhaal dat je niet mag missen. Wat houden we van verrassingen zoals deze. Dat we van deze jongeman nog gaan horen staat buiten kijf. This sh*t is really good!

  Je kan Rare Akuma op tal van plekken live aan het werk zien: op 10 oktober te zien op Flow (Lille), 16 oktober O’Sullivans Backstage By The Mill (Paris, Mama festival) en op 17 oktober is Rare Akuma, naast onder andere DVTCH NORRIS live te zien op Pilaar Brussel. Alle informatie via hier.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Rare Akuma toont op deze EP 'it'll be okay.' zijn kunnen. Niet is zoals het lijkt op deze 'it'll be okay'. Het is van het begin tot het einde een verhaal dat je niet mag missen. Wat houden we van verrassingen zoals deze. Dat we van deze jongeman nog gaan horen staat buiten kijf. This sh*t is really good!Must Discover: Sublieme Rare Akuma op EP 'it'll be okay.' (★★★★)