More

  Must Discover: Singles RAVVEL + POLTROCK – ‘Stay’/’Leave’

  -

  Zet twee oudgedienden van Hooverphonic samen en kijk wat voor moois eruit komt. RAVVEL en POLTROCK sloegen onlangs de handen in elkaar voor de dubbele single ‘Stay/Leave’: wonderlijk minimalisme en melancholie. Het is onze Must Discover.

  LEES OOK: Volg onze Must Discover afspeellijst via Spotify

  RAVVEL is het muzikale geesteskind van singer-songwriter Nina Sampermans, je herkent haar stem ongetwijfeld van haar samenwerking met Broiler en tevens wereldhit ‘Wild Eyes’. Tegenwoordig geeft ze les aan het conservatorium van Rotterdam en schrijft ze songs voor o.a. IBE en Tessa Dixson. Ze was in het verleden tevens één van de zangeressen van Hooverphonic, daar leerde ze David Poltrock kennen op tour met de Belgische band.

  David Poltrock is een levende legende binnen de Belgische muziekindustrie. Hij werkte reeds samen met toonaangevende bands zoals Portland, Triggerfinger en De Mens. In 2018 bracht hij het instrumentale drieluik ‘Mutes, Moods & Machines’: een unieke mix van intieme piano’s, dreigende drones en dreunende elektronica. Het leverende hem in 2019 een MIA op voor Beste Muzikant.

  © Kelly Alexandre

  Intiem, ingetogen en breekbaar

  Met dubbelsingle ‘Stay/Leave’ vonden de twee authentieke muzikanten elkaar op twee intieme, ingetogen en breekbare songs. De warme pianoklanken van POLTROCK worden wondermooi gecombineerd met het breekbare stemgeluid van RAVVEL. De songs moeten we beschouwen als een geheel en zo klinken ze ook. Waar ‘Stay’ ten einde loopt, gaat ‘Leave’ verder. Leuk detail: de songs werden steeds in één take opgenomen. Het zijn twee nummers die individueel kort zijn, maar samen een delicaat geheel vormen die ons bij een nachtelijke sterrenhemel doen wegdromen. Wondermooi.

  ‘Stay/Leave’ van RAVVEL + POLTROCK is overal te streamen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie