More

  Must Discover: Sam Fender – ‘Poundshop Kardashians’

  Advertentie

  -

  De Britse singer-songwriter Sam Fender wist dit jaar plekje te veroveren op de prestigieuze BBC Sound of 2018-lijst. De Britse indierocker brengt met nieuwe single ‘Poundshop Kardashians’ een sterke song met een boodschap. Het is samen met zijn debuut EP ‘Dead Boys’ onze Must Discover van deze week.

  Het was een felgesmaakte passage, afgelopen maand in een uitverkochte Witloof Bar, Botanique. Afgelopen zomer stond de 22-jarige Britse singer-songwriter nog op Rock Werchter en Lowlands. De Brit, die de stem van zijn generatie wilt zijn, brengt met zijn nummers steevast kritiek uit op de moderne maatschappij.

  “Doing donuts in the carpark / We watch as it all falls apart / We idolise idiots / Masturbate to their sex tapes”

  ‘Poundshop kardashians’ – Sam Fender

  ‘Poundshop Kardashians’

  Op 20 november bracht Fender zijn debuut EP ‘Dead Boys’ uit. ‘Poundshop Kardashians’ bouwt verder op Fenders eerder werk: sterke melodieën, met sterke teksten. ‘Poundshop Kardashians’ uit kritiek op onze adoratie voor beroemdheden, die om geen enkele reden beroemd zijn. Met zijn songs hoopt Fender een mentaliteitswijziging aan te wakkeren. In de song vraagt hij zich luidop af of één stem wel voldoende is. Volgens hem heeft onze hele maatschappij verandering nodig. Sterke song, met een sterke boodschap.

  ‘Poundshop Kardashians’ en debuut EP ‘Dead Boys’ zijn overal te beluisteren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer