More

  Must Discover: Sam Fender – ‘All Is On My Side’

  Advertentie

  -

  Als je dit jaar nog niet van Sam Fender gehoord hebt, leefde je waarschijnlijk zwaar ondergedoken. De 25-jarige Brit gaf dit jaar een nieuwe definitie aan het genre rock. Met hits ‘That Sound’ en ‘Will We Talk’ was hij niet weg te slaan van de Belgische radio. Zijn album ‘Hypersonic Missiles’ kwam uit in september en sindsdien is hij aan een wereldwijde verovering toe. 

  ‘All Is On My Side’ is de nieuwe vijf minuten durende single van Sam Fender. Vijf minuten, inderdaad. Het nummer sleurt je in allerlei moodswings, maar daarvan blijft melancholie toch net iets meer hangen dan de andere. Je verveelt je geen minuut. Achterin zijn enkele invloeden van The War On Drugs te horen die je meenemen op eindeloze roadtrip voor Amerika. ‘Take me back to your bed’ horen we de Brit smeken. Die zin voelt als een of andere nostalgische trip naar die net iets te romantische nacht met de verkeerde persoon.

  Het is een nummer die perfect in lijn ligt met de vorige twee hits want aan de gitaarlijn herken je Sam Fender direct. Toch word je van de ene verrassing in de andere gesleurd wanneer de sterke meerwaarde van de saxofoon na drie minuten invalt. De chaotische outro laat zelfs na vijf minuten een kleine leegte achter en als het van mij afhangt, druk ik direct terug op repeat.

  Op 25 februari staat Sam Fender in de AB. De show is hopeloos uitverkocht, maar achteraf kan je hier sowieso alle details lezen!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer