Must Discover: Polar Youth ft. ÊMIA – ‘Secrets’

© Studio 38 Kayacan

Nieuw talent voor op je muziekradar. In 2014 werd de Gentse Polar Youth ontdekt door Lefto en werd ze zelfs bekroond tot Most Promising Artist op de Red Bull Elektropedia Awards. Nu is ze er met haar tweede single ‘Secrets’ ft. ÊMIA. Maak kennis met Polar Youth.

Afgelopen jaar bracht de Gentse Polar Youth – oftewel Elisabeth Verstraete – haar debuutsingle ‘All Night’ uit. Een excellente track waar zelfs DJ Fresh de hand aan legde. Het nummer werd ruim 350.000 keer beluisterd op Spotify. De multi-instrumentaliste – ze speelt gitaar, piano en drum – ontdekte op haar twaalfde haar fascinatie voor muziek door muzieksoftware.

En dat ze talent heeft is ons wel duidelijk. Luister maar eens naar de hemelse remix die ze van ‘Never Back Down’ van Sean Dhondt’s Manoeuvres maakte. In 2017 dook ze ook op Coely’s ‘Can’t Get Away’.

https://www.youtube.com/watch?v=JjARXS2-rvo

‘Secrets’: smooth flow excellentie 

Nu is de 23-jarige Verstraete er met haar uitmuntende nieuwe single ‘Secrets’. Een nummer die ze uitbracht in de aanloop naar de release haar debuut EP, later dit jaar. Voor ‘Secrets’ ging ze een samenwerking aan met de New Yorkse ÊMIA. Het nummer badend in een smooth flow neemt je meteen mee naar zonnige oorden. ‘Secrets’ is een heerlijk warme op trap, house en pop geïnspireerde track. Aan internationale allure ontbreekt het nummer zeker niet.

Over haar debuut EP zegt Verstraete: “Ik wou deze EP 100% mij maken: een mix van emotionele akkoorden en hip-hop beats. Wanneer ik naar deze songs luister voel ik me badass, op mijn eigen manier. Het is alsof ik mezelf zie in een andere vorm. Ik ben geen vrouw van veel woorden, maar al hetgeen wat je over mij moet weten, kan je horen op mijn EP.” Wij zijn alvast heel benieuwd naar wat Polar Youth ons de komende maanden nog brengt.

 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in