Must Discover: Nieuwe single Zwangere Guy – ‘Niemand’

© Steven Elias

© Steven Elias

Den Brusseleir Zwangere Guy is terug. Begin deze week kondigde Guy zijn nieuwe plaat ‘Brutaal’ aan, die op 6 december verschijnt. Vandaag brengt de man eerste single ‘Niemand’ uit. Het is onze Must Discover.

Damn. Het is nog maar van maart geleden dat Brusselse rapper Zwangere Guy zijn felgesmaakte plaat ‘Wie is Guy?’ uitbracht. Niemand durfde reeds dromen van nieuwe muziek van de man, tot hij maandag verraste met de aankondiging van opvolger ‘Brutaal’. Een plaat waar Guy onbeschaamd, rauw, ruw, eerlijk, rechtuit en luid belooft te zijn. Met ‘Wie is Guy?’ onder de arm kende Guy een ongelofelijk drukke zomer, met onder andere shows op Rock Werchter en Suikerrock.

Met ‘NIEMAND’ brengt Guy een doodeerlijke track, op een sluipende old-school beat: “Nu willen mensen praten sinds ik een naam kreeg / toch sta ik solo omdat niemand mij ooit aankeek”. Zwangere Guy weet in zijn muziek steeds zijn hart open te gooien, maar deze te combineren met beats en muzikaliteit die we blijvend op repeat gooien. De lat voor de Belgische hiphop werd weer torenhoog gelegd door monsieur Le Brusseleir. 

Zwangere Guy staat eind april driemaal in Ancienne Belgique. Enkel voor de show op 1 mei zijn nog tickets beschikbaar. Alle informatie: abconcerts.be

 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in