More

  Must Discover: nieuwe single ‘Rosaline’ van OPROER

  -

  Ze houden woord. Tot mei 2020 laten de heren van OPROER iedere laatste dag van de maand een nieuwe single op de wereld los. Voor de maand maart hebben ze het duistere ‘Rosaline’ voor jou in petto.

  OPROER, dat is een jonge band uit Gent en Aalst. Ze klinken, naar eigen zeggen, als een rammelende, maar hete verwarmingsketel. De band bestaat uit vijf leden, die vanuit een oude chauffagefabriek eclectische, maar toegankelijke popnummers maken. Live brengen ze een show vol onverwachte wendingen, die zowel frontman Dries Van der Schueren als het publiek doen druipen van het zweet.

  In 2018 debuteerde de band met single ‘Dolores’. De afgelopen twee jaar timmerde de band aan een stevige live reputatie met negen eigen nummers. Die songs laten ze tussen september 2019 en mei 2020, iedere laatste dag van de maand, op de wereld los. ‘Corner of your Eye’ beet daarbij de spits af, waarna o.a. ‘To The Bone’ en ‘Status Quo’ volgden.

  Een sluw en misleidend spel

  De nieuwe single ‘Rosaline’ is tot stand gekomen vanuit een jam, zo vertelt frontman Dries Van der Schueren. Hij vult aan: “Ik had de zanglijn en lyrics van ‘Rosaline’ net geschreven en eigenlijk vrij toevallig bleek deze in combinatie met de groove een match made in heaven.” ‘Rosaline’ opent ingetogen met elektronische elementen, waarna de sterke stem van Dries invalt. Een rustige start, die zich gaandeweg muteert naar een epische climax. ‘Rosaline’ klinkt erg live en ruw. Het bezit een ritme dat een sluw en misleidend spel met je speelt. Erg benieuwd hoe die twee laatste songs zullen klinken.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie