More

  Must Discover: nieuwe single Roosbeef – ‘Rodeo’

  -

  De gekke hersenspinsels van Roosbeef zijn helemaal terug. Begin dit jaar bracht ze een nieuwe plaat uit onder de noemer ‘Lucky’. Met single ‘Rodeo’ brengt ze de derde single voort uit haar langspeler. Het is onze Must Discover.

  In 2005 werd Roosbeef opgericht door zangeres Roos Rebergen en drummer Tim van Oos-ten. Ze debuteerden in 2008 met ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’. De pers was lovend. Hoewel er geen officiële singles uit het album worden opgetrokken, schopt het openingsnummer ‘Onder Invloed’ het tot radiohit in Nederland. Al sinds haar eerste worp in 2008 slaagt Rebergen erin om de simpele dingen des levens subliem te verwoorden. Met melancholische, soms lichtvoetige teksten, neemt Roosbeef je mee naar haar een eigen belevingswereld.

  Met ‘Lucky’ verkende Rebergen nieuwe oorden. Het is een testament van haar muzikaal en tekstueel wasdom, wat onderschreven wordt door de ijzersterke band, die de arrangementen voor deze plaat op zich nam. Met ‘Lucky’ levert Roosbeef een complete Roosbeef is terug. Ze is terug uit Kentucky met een plaat die het wachten rijkelijk beloonde.

  Gespannen, duister, een verhoogde hartslag

  Op nieuwe single ‘Rodeo’ klinkt Roosbeef opvallend elektronisch. Voortgestuwd door synths en onheilspellende klanken verwondert Rebergen zich op ‘Rodeo’ over de geheimzinnige drijfveer van een opgejaagde ziel. “Waarom kan een mens niet rusten, maar moet het op pad, en onder spanning staan? Waarom moet het, als het een berg ziet, daar dan overheen; en als het een stier ziet, die bedwingen en berijden? En waarom, als we dan vallen, blijven we niet liggen, maar moeten we op zoek naar de volgende rodeo?” Gespannen, duister, een verhoogde hartslag. Een rodeo die niet geschikt is voor hartpatiënten, die het hart in overdrive stuurt, maar toch verdomd verslavend blijft. Keer op keer.

  Op de hoogte blijven van de nieuwste releases? Volg onze Must Discover afspeellijst op Spotify.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie