More

  Must Discover: Nieuwe EP ‘Casablanca’ van Gentse Coyote Melon (★★★★)

  Advertentie

  -

  We hebben een nieuwe Must Discover voor jou in petto. Maak kennis met de Gentse band Coyote Melon en hun nieuwe EP ‘Casablanca’. Het is onze Must Discover die je meevoert naar zonnigere oorden.

  We laten je graag kennismaken met dé talenten van morgen. Ditmaal zorgen de heren van Coyote Melon voor een zomerse bries op ijskoude dagen. De band debuteerde in 2017 met EP ‘Coaster’. Een periode van muzikale herbronning en heruitvinding, in combinatie met een ledenwissel en de drukte van enkele zijprojecten, zorgde ervoor dat de band niet in de stroomversnelling kwam die de band wou bereiken. Met de hulp van producer Frederik Segers (Stadt, Fulco) en engineer Jeremy Vettorel werd er gesleuteld aan enkele songs, die singles ‘Parking Lot Sunspot’ en ‘Sebastian’ opleverden.

  Afgelopen week lanceerde de band hun gloednieuwe EP ‘Casablanca’. De band opent meteen met de titeltrack, die over een intro beschikt waarvan ons hart enkele tellen sneller gaat slaan. ‘Casablanca’ is een niet missen track vol zuiderse briesjes, die je zo naar benauwde stranden en gloeiendhete zuiderse steegjes begeleidt. In de song speelt de band met de letterlijke betekenis van het woord ‘Casablanca’: de song gaat over een “wit huis” dat onder de “vuile was” die nacht na nacht wordt binnengebracht steeds smeriger wordt.

  U hoort het, we zijn fan. Tweede song op deze EP is groovy ‘Sebastian’. Een song vol catchy gitaarhooks en een zinnenspelend drumpatroon, én dan zwijgen we nog over het verslavende refrein. ‘Sebastian’ steekt melancholische lyrics in een dansbaar jasje. De soundtrack voor een laatste dans waar de tranen niet te bedwingen vallen. ‘Parking Lot Sunspot’ valt dan weer op door de harmonie van vocalen, waar ‘Look At You’ de aandacht trekt door de warmte van de track. Afsluiten doe je op deze EP met uitgesponnen ‘Deadpan’. De perfecte afkoeling na een gloeiend hete plaat.

  Coyote Melon brengt met ‘Casablanca’ een EP die warme zomerse taferelen in je gehoorgang tovert. De band weet dankzij hun catchy gitaarhooks en warme sounds een groovy geheel te creëren, die doet verlangen naar een zuiderse zon. Indie van de bovenste plank. We houden ze voor u in de gaten.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Coyote Melon brengt met 'Casablanca' een EP die warme zomerse taferelen in je gehoorgang tovert. De band weet dankzij hun catchy gitaarhooks en warme sounds een groovy geheel te creëren, die doet verlangen naar een zuiderse zon. Indie van de bovenste plank. We houden ze voor u in de gaten. Must Discover: Nieuwe EP 'Casablanca' van Gentse Coyote Melon (★★★★)