More

  © Alexander D'Hiet

  Must Discover: Nieuw album Balthazar ‘Sand’ in 2021 en nieuwe single ‘Losers’

  -

  Balthazar kondigt vandaag de release van hun gloednieuwe album ‘Sand’ aan. Tegelijkertijd lossen ze de tweede single ‘Losers’. Het is onze Must Discover.

  Het vorige album van Balthazar dateert nog maar van februari 2019. ‘Fever’ bleek toen al de meest dansbare en groovy plaat van Balthazar ooit. “Het idee was altijd om zo snel mogelijk na ‘Fever’ een nieuw album uit te brengen. Het was zo leuk en we wouden daarop verder bouwen”, legt Jinte Deprez uit. De nieuwe plaat belooft het dansbare pad verder te bewandelen. “Ik kan niet wachten om het album live te spelen, want door de ‘Fever’-tour hebben we het groove element verder gestuwd dan ooit tevoren”, zegt Maarten Devoldere.

  Donderdag gaven de heren al een nieuw voorproefje van de nieuwe plaat in de vorm van een tweede single. Eerder dit jaar verscheen al het heerlijke ‘Halfway’, die verschijnt ook op de nieuwe langspeler, maar met het nieuwe ‘Losers’ dartelen ze nog een stapje verder in het dansbare universum. Omringd door disco beats en falsetto vocalen komen ze rustig op gang, waarna ze zich al snel ontpoppen tot iets waar je enkel kan van houden. Pas tegen het einde slaan ze met volle kracht toe, waardoor we de song gewoonweg nog een keertje opnieuw draaien. Een song voor een epische aftiteling, de soundtrack voor het einde van de wereld of een herfstige zonsondergang? U kiest.

  Rijpend bij iedere luisterbeurt toont Balthazar met ‘Losers’ het schrijven nog niet verleerd te zijn. Wat had u anders verwacht? De nieuwe plaat ‘Sand’ mogen we op 29 januari 2021 verwachten.

  Beluister ‘Losers’ van Balthazar via jouw favoriete streamingdienst.

  Check de videoclip van nieuwe single ‘Losers’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie