More

  Must Discover: à la Alex Turner op Millbrooks’ single ‘Marilyn’

  -

  Muziek van eigen bodem ondersteunen is nog nooit zo belangrijk geweest. Dat blijven wij – zoals steeds – naarstig verder doen. De Gentse band Millbrooks bracht afgelopen maand hun nieuwe single ‘Marilyn’ uit. Eentje gebaseerd op het recept van Arctic Monkeys’ frontman Alex Turner. Het is onze Must Discover.

  Het begon voor de heren van Millbrooks allemaal in 2017, toen ze de selectie van ‘De Nieuwe Lichting’ haalden. Met singles ‘Red Light District’ en ‘Rosenthal Effect’ gaven ze een voorproefje van hun self-titled debuut EP dat in 2019 uitkwam. Daarmee toonden ze zich meer dan bekwaam met Britpop en catchy hooks. Gitaren en haren in de wind, denken we dan. 

  Begin april brachten de heren de gloednieuwe single uit ‘Marilyn’ uit. Een track die je vanaf de eerste seconde meeneemt op een tocht van appetijtelijke gitaren en luchtige drums. ‘Marilyn’ is zo eentje die in het universum van The Last Shadow Puppets past. Met de single toont het vijftal hun kunde om songs te schrijven die gemaakt zijn voor de nationale radiogolven. Meer van dat, graag!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie