More

  Must discover: ICTO – ‘Inbound’

  Advertentie

  -

  De Must Discover van deze week is ICTO. ICTO ken je wellicht als één van de finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Voor het eerst na de finale lost ICTO een single. De 19-jarige hip-hop sensatie is klaar om de Belgische hiphopscene te veroveren.

  De 19-jarige Cato Vercammen maakt onder de alias ICTO geweldige hip hop nummers. Onder andere ‘Icy lady’ werd onverwachts een groot succes. Naast finaliste van De Nieuwe Lichting werd ze ook één van de Grote Beren van Morgen van de Dansende Beren. Het gaat hard voor de ambitieuze, Belgische hip hop revelatie.

  She’s inbound

  Het nummer ‘Inbound’ werd gemaakt in samenwerking met Anders. Anders is het alter ego van Remi De Roeck die instaat voor de opzwepende beats van het nummer. Met deze ‘Inbound’ weet Vercammen een erg vrolijk-klinkende song neer te zetten. Eentje die wel degelijk haar keurmerk kan worden. De catchy sample die de song draagt, blijft ongetwijfeld even hangen. Dat ICTO haar tocht om zichzelf stevig te settelen in de Belgische hiphopscene serieus neemt, laat alvast geen twijfel. “We’re inbound”, zoals ze zelf zingt.

  “Een soort moderne versie van droompop. Een mix tussen Soko en M.I.A . met een hiphopjasje over”

  – Jan Paternoster (BBR)

  De single wordt onderdeel van het album ‘Under Construction’ dat in oktober 2019 uitkomt. Iets om zeker naar uit te kijken!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer