More

  Must Discover: Hedendaagse psychedelica op ‘Homester’ van Baltimore (★★★½)

  -

  Nieuwe muziek van eigen bodem bezorgen we jou vandaag. De heren van Baltimore stelden we jou eerder al voor in onze Must Discover x vi.be. Vrijdag brachten ze hun debuutplaat ‘Homester’ uit.

  De band werd eind 2014 opgericht in het Limburgse Molenbeersel, vlakbij de Nederlandse grens, in de kelder van de drie broers Verlaak. Broers Martijn, Brent en Jasper kregen daar het gezelschap van Hans Truijen en Kay Bruckers. Dat leidde in 2017 tot het ontstaan van hun debuut EP ‘Event Horizon’. Drie jaar lang werkten ze aan hun debuut langspeler én met resultaat. ‘Homester’ valt dan ook het best te beschrijven als pop psychedelica, met een ferme toef indierock.

  Een intrigerende tocht met de wind in de haren

  We waarschuwen u: deze heren hebben het op een plek in uw afspeellijst gemunt. Openen doet ‘Baltimore’ op ‘Homester’ met ‘Bubble’, de track die ons meteen doet denken aan die andere psychedelica-grootheid Tame Impala. Groovy, funky en kleurrijk: het begin van een intrigerende tocht. Een tocht die een zonnige cabrio-rit wordt, waarvan je wilt dat ze nooit stopt. Met de wind in de haren baant ‘High Horse’ zich hopelijk een weg naar de radio. Het is ze gegund.

  “Met de wind in de haren baant ‘High Horse’ zich hopelijk een weg naar de radio.”

  Lucid corona dreams

  Op deze ‘Homester’ schuwt het vijftal van Baltimore catchy melodieën allesbehalve, zo getuigen de gitaarlijnen op ‘Pearly Gates’. Het geluid op ‘Blinker’ lijkt bij momenten rond je hoofd te tollen. “Lucid corona dreams”, zouden we vandaag zeggen. Even vreesden we voor eentonigheid op dit debuut, maar saai dat werd het nooit. Alsof hun instrumenten de stevige fundamenten zijn, waarmee ze in uitwerking en toon steeds andere facetten weten te etaleren.

  “Het geluid op ‘Blinker’ lijkt bij momenten rond je hoofd te tollen.”

  Zo komen we in het midden van deze plaat even op adem dankzij ‘No Plan Sunday’. Een broodnodig rustpunt want met ‘Strange Cities’, ‘Feel The Night’ en ‘Gold’ leveren ze nogmaals drie sterke songs af.

  Baltimore brengt met ‘Homester’ een erg sterk debuut. Psychedelica die ergens tussen pop en indierock zweeft, maar die vooral enkele keren op repeat gaat. Een machtig debuut met enkele sterke singles. Veroverden ze zopas een plek in je afspeellijst? Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Baltimore brengt met 'Homester' een erg sterk debuut. Psychedelica die ergens tussen pop en indierock zweeft, maar die vooral enkele keren op repeat gaat. Een machtig debuut met enkele sterke singles. Veroverden ze zopas een plek in je afspeellijst? Een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard.Must Discover: Hedendaagse psychedelica op 'Homester' van Baltimore (★★★½)