More

  © Briek Lesage

  Must Discover: Gentenaren JARVIN brengen veelbelovende elektropop met single ‘Sundrops’

  -

  We hebben een niet te missen ontdekking voor jou in petto. De jonge Gentse band JARVIN bracht maandag hun elektropop single ‘Sundrops’ uit. Het is onze Must Discover. 

  JARVIN is een nieuw project ontstaan op het Gentse Conservatorium rond de jonge producer Jasper Boeur. Eerder dit jaar kon je voor het eerst kennismaken met de band dankzij de release van hun debuutsingle ‘Broken Gold’. De band bewees daarmee het schrijven van catchy en tegelijk groovy songs onder de knie te hebben. Ze deden er even later een schepje bovenop met de release van een live EP. We raden je aan om beide versies van ‘Broken Gold’ even op te zetten. Beiden versies klinken warm en charmant, maar live weet het ons naar nog hogere muzikale sferen te brengen.

  De band beschrijft hun muziek als elektronisch getinte popsongs enerzijds en snoeiharde psychedelica anderzijds. Die psychedelica hoor je op nieuwe single ‘Sundrops’ misschien het minst van al terug, maar de portie steengoede elektropop neemt daardoor alleen maar toe. De band weet op deze ‘Sundrops’ een gelaagdheid op te bouwen, die we bij iedere luisterbeurt beter ontdekken. Check trouwens eens die mysterieuze videoclip. JARVIN hoort thuis in de betere elektropop-afspeellijst. Eentje die ver buiten onze landsgrenzen zou kunnen eindigen.

  De band speelt op 24 oktober een release show in het Gentse Trefpunt. Ga even langs! We raden je het warm aan.

   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie