More

  © Wannes Cré

  Must Discover: Elektronische single ‘Splinter’ van Samowar creëert muzikale magie

  -

  Samowar is het elektroproject van Leen Diependaele. Zes jaar na haar debuut EP is ze er éindelijk met nieuw werk. Single ‘Splinter’ is onze Must Discover. Eentje uit de wereld van SX en Vök.

  Leen Diependaele die ken je misschien uit het theater of je zag haar aan het werk in de bands van Reymer, Marcel Vanthilt en Pepieyaya, maar ook solo zit ze niet stil. In 2014 lanceerde ze een titelloze EP, waarmee ze onder andere opviel in de finale van Humo’s Rock Rally en laureaat was bij Theater Aan Zee 2014. Zes jaar later is ze klaar om een nieuwe reeks muziek op de wereld te lossen.

  Het gros van die nieuwe muziek die mogen we in 2021 verwachten. Dan brengt Samowar debuutalbum ‘Leeway’ uit. Daarvoor ging ze de samenwerking aan met Stijn Cole (Stan Lee Cole, huisband Scheire en de Schepping) en Andrew Claes (STUFF.). Op eerste single ‘Splinter’ opent Samowar met zilte nattigheid waarna corpulente bassen en elektronica het overnemen. Dat trio staat dan weer in fel contrast met haar prachtige hoge vocalen. Een aanlokkelijke combinatie uit de wereld van SX en het IJslandse Vök. Van de soort die u door de lange winter zal sleuren en die wat magie in uw oren zal doen weerklinken.

  Beluister ‘Splinter’ via jouw favoriete streamingdienst. 

  Check ‘Splinter’ van Samowar

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie