More

  Must Discover: Duik in de schemerwereld van Gilman op debuutsingle ‘sunrise’

  Advertentie

  -

  Dat er in ons Belgenlandje zich een immense brok talent schuilhoudt, is al lang geen geheim meer. Ditmaal hebben we een gloednieuw project voor jou. Duik in een nieuwe dimensie met debuutsingle ‘sunrise’ van Gilman. Het is onze Must Discover.

  We laten je vandaag kennismaken met Gilman, dat is de band van producer Sander Stuer. De man kan je kennen als drummer bij Sleepers’ Reign en Wanthanee (De Nieuwe Lichting). Afgelopen voorjaar trok de man voor een half jaar naar de IJslandse Greenhouse Studios, waar hij als assistent werkte voor Ben Frost en Valgeir Sigurdsson aan projecten met onder andere Sigur Rós en Swans, om na de uren zelf muziek te maken. Na meer dan drie jaar te schaven aan zijn eigen werk is Gilman er nu met zijn debuutsingle ‘sunrise’.

  ‘sunrise’ opent als een voorzichtig gelaagde soundtrack, een dreigende duik in de schemerwereld, die al snel dankzij de eerste zonnestralen ontdooit tot een nieuw universum. Het zou ons niet verbazen als Gilman voor deze ‘sunrise’ inspiratie opdeed aan de wonderlijk ijzige en tegelijk buitenaardse landschappen die hij tegenkwam in IJsland. Een debuut dat meerdere luisterbeurten nodig heeft om zijn diepste geheimen te doorgronden. Ga de uitdaging aan en duik in de schemerwereld van Gilman.

  Gilman live aan het werk zien? Dat kan op 16.01 in Cafee Cabron, Antwerpen en op 22.01 in BarBroos, Gent.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer