Must Discover: CUT_, Foster The People en Balthazar

Halverwege de week zijn we, een dag die we opfleuren met nieuwe tracks. Nieuwe muziek die je moet ontdekken, dat is onze Must Discover. Deze week drie singles, ontdek onder andere de nieuwste van CUT_, Foster The People en Balthazar.

CUT_ – ‘Not Addicted to You’

Het Nederlands elektronisch duo CUT_, bestaande uit Belle Doron en Sebastiaan Dutilh, verscheen begin dit jaar op onze radar met hun felgesmaakte EP ‘Blind = Bliss’. De afgelopen maanden werkten ze naarstig aan nieuwe werk, met een nieuwe single als gevolg: ‘Not Addicted to You’. Het nummer waarin Doron het ontsnappen uit een toxische relatie bezingt, zit vol pompende, duistere beats en dat in combinatie met haar prachtig, dromerige stem. Ze beschrijven hun muziek als een “een kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek”. CUT_ brengt begin 2019 een debuutplaat uit.

CUT_ speelt begin 2019 verschillende data in Nederland. Meer informatie: cutunderscore.com

Foster The People – ‘Worst Nites’

De Amerikaanse indierockband Foster The People, die je wel kent van hun monsterhit ‘Pumped Up Kicks’, bracht dinsdag gloednieuwe muziek uit. ‘Worst Nites’ is een mix van elektronica, pop en rock. Een erg fijne en dansbare single. Het is het eerste nieuwe nummer nadat ze afgelopen jaar hun langspeler ‘Sacred Hearts Club’ uitbrachten.

ALL MY WORST NIGHTS ARE THE BEST TIMES / WEST COAST STEALIN’ ALL MY SHUT-EYE

Balthazar – ‘Fever’

Eindelijk! Ze zijn terug. Na talloze soloprojecten en zijwegen hebben Maarten Devoldere, Jinte Deprez en Simon Casier de handen weer in elkaar geslagen, weliswaar voor het laatst met violiste Patricia Vanneste. Meer dan zes minuten duurt de parel die Balthazar op de wereld loslaat. ‘Fever’ is een eigenzinnig, gelaagde Balthazar-song die de verwachtingen helemaal inlost. ‘Fever’ is de titeltrack van de gelijknamige langspeler die ze op 25 januari uitbrengen.

Op 8 maart staan ze in de Antwerpse Lotto Arena. Een uitgebreide ‘Fever’-tour leidt hun doorheen Europa. Meer informatie: balthazarband.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in