Must Discover: Ana Zimmer

In onze eerste Must Discover, de beste nog te ontdekken muzikanten van het moment. Deze week: Ana Zimmer, een blonde elektropop kruising tussen Alice on the Roof en Oscar and the Wolf.

In 2015 won Ana Zimmer, oftewel Anastassia Zimmerman Inrocks lab, een Franse versie van De Nieuwe Lichting. Kort hierna bracht ze haar eerst single ‘Young and Brave’ uit. Nu een paar jaar later en een paar excellente singles later (‘Underwater’ bijvoorbeeld) komt ze met haar eerste EP ‘The Foreplay’ op de proppen.

© Facebook / Ana Zimmer
Foto: Amber O’Rourke

Dat de Parisienne haar internationale sound niet van vreemden heeft, is overduidelijk met een Amerikaanse vader en een Duits-Russische moeder. Ze brengt catchy elektronische pop, verbazingwekkend dat ze nog niet doorgebroken is in ons land.

I Got The Balls

Naast haar eigen EP is ze ook te horen op het album ‘All Glows’ van Franse producer Fakear, oftewel Théo Le Vigoreux. Daarin schittert ze op “Something Wonderfull”, een mogelijk zomerhitje.

Maar Zimmer is niet bang van zelf hitjes te schrijven. Op haar EP ‘The Foreplay’ blinken vooral single ‘I Got The Balls’ en ‘Sensitive’, twee erg aanstekelijke nummers. Buitenbeentje op ‘The Foreplay’ is ‘Socialite’, een pittig nummer met een heerlijke trap, hiphop invloed.

“I GOT THE BALLS YOU WERE SEARCHING FOR / THAT YOU WERE SEARCHING FOR / ALL YOUR LIFE “

Het laatste nummer: ‘Man’ toont het kunnen dat Zimmer heeft om een sterke break-up song te schrijven. “Look what you’ve done to me”, zegt ze. Toch iets sterk neergezet, een fijne eerste EP.

Ana Zimmer heeft voorlopig nog geen data in Nederland en België bekendgemaakt. In Frankrijk tourt ze de komende wel. Meer informatie vind je hier. 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in