More

  monokimono toont zich vanaf zijn meest poppy kant op ‘Witte Lijnen’

  -

  Het buitenechtelijk liefdeskind van Spinvis en Gorki is zo goed als volwassen geworden. Eerste EP ‘Kameleon’ schopte het meteen tot op Radio 1, en werd al meer dan 70.000 keer gestreamd op Spotify. Met single ‘Witte Lijnen’ toont het Nederlandstalige monokimono zich van haar meest poppy kant. Het is onze Must Discover.

  Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. Monokimono frontman Ben Tanghe ontdekte zijn kimono in de vorm van zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met de release van debuut EP ‘Kameleon’ ten gevolg. 

  In de torenkamer van een kasteel

  Vandaag is monokimono terug met een gloednieuwe single. Eentje waar hij zich meer poppy dan ooit tevoren toont. Voor ‘Witte Lijnen’ kroop monokimono in de studio met Jussi De Nys (Geppetto & The Whales, Borokov), dat deden ze in de torenkamer van een oud kasteel. Geflankeerd door enkele vederlichte synths opent ‘Witte Lijnen’, om ons dan dankzij de charmante stem van frontman Tanghe naar het meer dan aanstekelijke refrein te begeleiden.

  De song werd geschreven voor de coronacrisis en gaat over jezelf vergalopperen. Hoe we alles altijd sneller en beter willen doen en nooit de tijd nemen om ervan te genieten. Gelukkig heeft u nu meer dan tijd genoeg om van dit juweeltje van monokimono te genieten. Kant-en-klaar voor de radio wat ons betreft. 

  Op de hoogte blijven van de nieuwste releases? Volg onze Must Discover afspeellijst op Spotify.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie