More

  monokimono en Willem Ardui (blackwave.) brengen single ‘Vrije Val’ uit

  -

  monokimono stelt volgend maand zijn tweede ep Jij & Ik voor. Vandaag verschijnt een nieuwe single samen met Willem Ardui van blackwave.: Vrije Val is onze NXTPOP Must Discover.

  Ben Tanghe, frontman van monokimono, zat de voorbije maanden niet stil. Als artist in residence in TRIX werkte hij aan een nieuwe liveshow en muziek voor zijn debuutplaat. Een releasedatum voor dat langverwachte debuut is er nog niet, al mogen we op 3 december wel een nieuwe ep verwachten. Die zal hij een dag later in TRIX voorstellen in het gezelschap van onder meer puntjudith, Vic Willems, Frankie Fame, Willem Ardui (blackwave.) en Ruben Lefever (Float Fall). Dat zijn de bevriende artiesten die ook op de ep te horen zullen zijn. De voorbije maanden kregen we al tal van voorproefjes van de nieuwe ep Jij & Ik te horen. Onder andere de titeltrack, maar ook singles Instant Zon en High Op Jou waren eerder al te beluisteren.

  Vandaag krijgen we de meest recente toevoeging Vrije Val te horen. Meteen maakt monokimono duidelijk dat hij niet alleen een pienter woordkunstenaar is, maar ook muzikaal stilaan zijn gading gevonden heeft. De voorbije maanden ruilde hij steeds meer akoestische klanken in voor elektronische elementen en ook Vrije Val is daar een voorbeeld van. Voor het lied kreeg Tanghe hulp van Willem Ardui, bekend als de helft van blackwave., en het resultaat is voortreffelijk.

  Vrije Val werd opgenomen in een leegstaande concertzaal en vertelt een verhaal over gevoelens van doelloosheid. Net zoals de eindeloosheid van een zwart gat. De duistere, elektronische klank klinkt als de soundtrack voor de duistere maanden. Het is een indrukwekkende staaltje Nederlandstalige pop geworden.

  Check de single

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie