More

  monokimono en Frankie Fame schreven dé zomerhit van 2021: ontdek single ‘Instant Zon’

  Advertentie

  -

  Heb je nood aan een portie Instant Zon? Het opkomende Nederlandstalige indiepopfenomeen monokimono en retrokid Frankie Fame brachten een nieuwe single uit. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Het repertoire van monokimono begint er stilaan prachtig uit te zien. Na een iets meer ingetogen geluid op ep Kameleon, verwierf stilaan meer groovy baslijnen en uitgelaten synths. Op single Witte Lijnen toonde frontman Ben Tanghe zich van zijn meest poppy kant. Jij & Ik was een synthpop parel omgeven door een mystieke ochtendwaas.

  Nu sloeg monokimono de handen in elkaar met Frankie Fame en ging het tweetal nog een stap verder. Samen werkten ze aan een smaakbom van schaamteloze zomerpop. Het uitgangspunt? Dé zomerhit van 2021 schrijven. “Ik kwam in een pestbui aan in de kasteelstudio van Frankie, en had zin om een duistere track te schrijven”, legt Ben uit. “Alleen: met Frankie in de studio kan je onmogelijk slecht geluimd blijven. Een groovy baslijn, zonnige akkoorden en tientallen synths vol plezier later was Instant Zon geboren. Die zomerkracht: daar moest de tekst over gaan.”

  Alle sexy clichés werden op een hoopje gegooid: diepe samenzang, lekkere grooves en vooral een heerlijk zomergevoel. Als het véél te zoete aardbei ijsje op een kleverige zeedijk. Verslavend en o-zo-goed. Instant zon! Wij willen instant meer. Het verhaal tussen monokimono en Frankie Fame is nog niet ten einde, want in november mogen we de collab ep Jij & Ik verwachten.

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer