More

  monokimono brengt nazomers liefdeslied ‘Sleutelbos’ uit over gemis

  -

  Misschien hoorde je het buitenechtelijke liefdeskind van Spinvis en Gorki al voorbijkomen op StuBru of Radio 1. monokimono’s debuut ‘Kamelon werd al meer dan 100.000 keer gestreamd op Spotify. Vandaag is hij er met nieuwe single ‘Sleutelbos’, een nazomers liefdeslied. 

  Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. monokimono frontman Ben Tanghe ontdekte zijn kimono in de vorm van zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met de release van debuut EP ‘Kameleon’ tot gevolg. 

  Wat volgde was het charmerende ‘Witte Lijnen’, dat kregen we in april van dit jaar te horen. Al moest de band elkaar door de pandemie maandenlang missen, maar deze zomer konden ze dat gemis inhalen als artist in residence bij Volta en Kavka. Samen met de band en verschillende gasten (Mitxelena, Willem Ardui, Vic Willems, Frankie Fame, Aarde aan Daan, Fortress, Cesar Quinn, puntjudith, Céline Ottenburgh, Float Fall, …) experimenteerden ze rond een nieuwe vorm voor hun Nederlandstalige muziek. Het resultaat is een collab-EP dat we in het voorjaar mogen verwachten en een hoop nieuwe songs voor monokimono’s debuutalbum, dat verwacht wordt in voorjaar 2022. Al moet je zolang niet wachten, want vandaag zijn ze er met nieuwe muziek.

  Frontman Ben verhuisde dertien keer op dertien jaar tijd: Madrid, Gent, Leuven, Antwerpen en vanaf 2021 Brussel. Hij is nooit langer dan een jaar op dezelfde plek, maar begint het toch steeds opnieuw thuis te noemen. Altijd nieuwe mensen, toevallige passanten, nieuwe vrienden, die hij altijd weer een beetje moet missen als hij verder trekt. Met ‘Sleutelbos’ brengt monokimono een nummer voor iedereen die gemist wordt. Al vervalt ‘Sleutelbos’ nooit in zuivere melancholie. Het is steeds met de blik vooruit en dat hoor je ook. Het resultaat is iets wat blijmoedig, maar bij momenten ook fragiel en gevoelig klinkt. monokimono weet het knagende gevoel, dat gemis is, perfect te benaderen op ‘Sleutelbos’. De diepe vocalen van Ben betoveren op deze als nooit tevoren. Deze moet je beluisteren.

  Check de videoclip van ‘Sleutelbos’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie