More

  MOLI: De Belgische schone van de Berlijnse underground

  Advertentie

  -

  Het nummer dat ze schreef samen met Topic zit bijna aan een miljard streams op Spotify en toch kennen de Belgen haar (nog!) niet… Haar nieuwe album Préface is pas uitgekomen, hoog tijd dus om kennis te maken met Moli. 

  Molly Irvine (22) groeide op in Waterloo samen met haar Britse ouders. Ze werd ontdekt door haar manager in Duitsland en woont nu al 4 jaar in Berlijn. Ze zingt in zowel Frans en Engels maar vindt Engels toch altijd makkelijker: “Het is moeilijker om in het Frans te schrijven, Engels komt meer natuurlijk voor me. Frans is zo’n delicate taal en ook veel moeilijker om te schrijven. In mijn nieuwe album heb ik de twee talen gecombineerd omdat ik dat in mijn dagelijkse leven ook moest doen. Ik sprak Frans op school en Engels thuis met mijn ouders, het voelde dus zeer vertrouwd”.

  In haar nummers vind je vele invloeden terug van de jaren 80, een periode waar ze enorm veel van houdt: “Ik luisterde vroeger veel naar 80’s muziek met mijn vader. Ik hou er dus van om dat nostalgische gevoel in mijn muziek te brengen, omdat het me zo hard aan mijn kindertijd doet denken. Ik hou van The Police, Toto, The Eagles, … Er zijn er zo veel (lacht)”.

  Eén van de nieuwe nummers op haar album is Insomnia, slapeloosheid dus. Iets waar ze zelf vaak last van heeft: “Al heel mijn leven heb ik last van slapeloosheid en slaapverlamming. Het nummer heb ik geschreven toen ik in Londen was in een jeugdhostel waar het slapen niet altijd even makkelijk was. Ik lag toen een hele nacht wakker van de stress. De volgende dag ben ik dan naar de studio gegaan om Insomnia op te nemen”.

  Check ‘Isomnia’ van Moli

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer