More

  Mobiel UZ Leuven-team ondersteunt Leuvense woonzorgcentra

  Advertentie

  -

  UZ Leuven zet zich in om de Leuvense eerstelijnszorg te ondersteunen. Vandaag nam een mobiel team zo’n 85 stalen af bij bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Booghuys om te testen op COVID-19. 

  Een mobiel team van UZ Leuven-zorgverleners ging vandaag langs in het Leuvense woonzorgcentrum Booghuys. Daar namen zij vandaag bij 85 mensen, zowel bewoners als medewerkers, een staal af via een wisser in de keel om te kunnen testen op COVID-19. Dat gebeurde in een speciaal daarvoor ingerichte tent buiten aan het woonzorgcentrum. Prof. dr. Johan Flamaing, diensthoofd geriatrie in UZ Leuven, en arts-specialisten in opleiding van de dienst NKO vormden samen het testteam.

  Plexusziekenhuizen versterken eerstelijnszorg

  Alle ziekenhuizen die deel uitmaken van het ziekenhuisnetwerk Plexus, waaronder UZ Leuven, werken nauw samen in de aanpak en organisatie van de COVID-19-zorg en nemen initiatieven om de eerstelijnszorg te ondersteunen. UZ Leuven en Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven bieden concrete hulp aan de eerstelijnszorg in de zones Leuven, Leuven-Noord, Leuven-Zuid en de Druivenstreek. Het testen van bewoners en medewerkers in woonzorgcentrum Booghuys is voor UZ Leuven het startschot van deze samenwerking.

  De staalafnames gebeuren in een tentje buiten aan het woonzorgcentrum / © UZ Leuven

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer