More

  Miss Poes (Camille Dhont) wint Masked Singer 2022: ook Conner Rousseau en Loredana in finale

  © VTM

  Miss Poes (Camille Dhont) wint Masked Singer 2022: ook Conner Rousseau en Loredana in finale

  -

  Tien weken lang ging Vlaanderen op zoek naar de ware identiteit van de Masked Singers. Vrijdag kwam een einde aan het tweede seizoen met de ontmaskering van Miss Poes, Konijn en Ridder.

  Niemand minder dan Miss Poes mag zich de winnaar van The Masked Singer 2022 noemen. In een razend spannende finale nam ze het op tegen Ridder. Zij werd tweede in de wedstrijd. De bekende Vlamingen die deelnamen aan het programma stonden al een tijdje hoog op vele verdachtenlijstjes. Zo bleek niemand minder dan de 20-jarige Camille Dhont in het pak van Miss Poes te zitten.

  Konijn Rousseau

  De gangster bunny, Konijn, moest als eerste zijn identiteit prijsgeven en van achter het masker verscheen politicus Conner Rousseau. In Behind The Mask vertelt de Vooruit-voorzitter hoe het er achter de schermen aan toe ging, waarom het ‘gangster bunny’-pak bij hem paste en hoe hij zijn geheim verborgen hield voor collega Frank Vandenbroucke. “Ik heb hier toch een paar weken over nagedacht”, vertelt hij. “Je kan er ook met niemand over babbelen om af te toetsen.

  Ik dacht: ‘Ik lig er toch na 1 aflevering uit en dan heb ik dat ook eens meegemaakt, dus waarom niet? Dit is een once in a lifetime experience. Ik ben ook maar een jonge gast die graag eens nieuwe dingen probeert. Ik heb het geproefd en het heeft enorm gesmaakt.” De camera’s volgden Conner ook op stressmomenten, zoals tijdens de zangles of eerste staging. “Ik was super zenuwachtig omdat ik voor het eerst luidop moest zingen in een studio. Op dat moment keek in vanop het podium in de zaal en had ik door waar ik mee bezig was. ‘Fuck, this shit is for real. Hier is no way back. Toen had ik wel even paniek.” De voorzitter van Vooruit is alleszins blij om The Masked Singer te hebben meegemaakt. “Als ik moet kiezen tussen voorzitter zijn of ‘gangster bunny’ voor heel mijn leven kies ik wel voor voorzitter. Maar wel een voorzitter waar toch een kleine ‘gangster bunny’ inzit.”

  Ridder Loredana

  Helaas geen goud voor de gouden Ridder, die niemand minder dan 2 Fabiola-zangeres Loredana bleek te zijn. Zij sloot The Masked Singer af met een grote smile op het gezicht. “Toen ze mij vroegen heb ik 2 meter boven de grond gesprongen”, vertelt ze in Behind The Mask. “Dit is zo uniek naast het 2 Fabiola-gebeuren dat ik allemaal met mijn schatje Patje heb mogen doen. The Masked Singer is toch helemaal anders en iets dat ik voor altijd in mijn hart ga houden. Als ik zie wat ik hier heb mogen meemaken, dat heeft me nog meer opgefleurd. Ik besef dat muziek echt mijn leven is. Voor mij zal ik altijd Riddertje blijven.”

  Dit waren de andere deelnemers

  • Roos: Yanina Wickmayer
  • Radijsje: Erik Van Looy
  • Cycloop: Bart Cannaerts
  • Edelhert: Johnny Logan
  • Robots: Lize Feryn en Aster Nzeyimana
  • Papegaai: Mathias Vergels
  • Flamme Fatale: Tine Embrechts
  • IJskoning: Guga Baúl
  • Schorpioen: Klaasje Meijer
  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer