More

  Met ‘Release Me’ gaat Hooverphonic naar Eurosong 2020: halen we de finale?

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei vinden in Rotterdam, de respectievelijk, halve finales en finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Ons land neemt dit jaar deel met Hoovephonic, gisteren maakten ze hun song bekend. Bent u fan?

  Vandaag losten de VRT en Hooverphonic het nummer waarmee de band voor België naar het Eurovisiesongfestival trekt: ‘Release Me’. De song werd geschreven door Alex Callier en is een song die je meteen met Hooverphonic verbindt. Release Me is een erg persoonlijk nummer: Alex Callier: “De song gaat over afscheid nemen. Ik heb het nummer geschreven op het moment dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, maar het thema is universeel: iedereen krijgt vroeg of laat te maken met afscheid nemen van een vriend, familielid of een geliefde.”

  Hooverphonic ‘pur sang’

  ‘Release Me’ is een song die 100% vintage Hooverphonic uitstraalt. Strijkers en melancholische melodieën ten top. Hooverphonic: “We wilden naar het Eurovisiesongfestival gaan met een Hooverphonic-nummer ‘pur sang’, met een sterke melodie en de nodige dosis melancholie. Strijkers mochten uiteraard niet ontbreken, want die zitten heel sterk in ons DNA.”

  Halen we de finale?

  De vraag is nu hoever ons land met deze song zal geraken. De eerste reacties in ons land waren niet heel erg positief. ‘Release Me’ is, wat ons betreft, een song die per luisterbeurt weet te groeien. Toen we de song een eerste keer beluisterden, leek de track alle kanten uit te gaan. Zo wisten we niet meteen of we reeds het refrein hoorden of we er nog even op moesten wachten. Het is natuurlijk iets dat niet meteen in het voordeel spreekt van een wedstrijd waarbij kijkend Europa op drie minuten een oordeel velt. Een goede staging zal essentieel zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie