More

  Meer dan 2 miljoen kijkers voor de finale van ‘The Masked Singer’: “We beginnen dan ook met de voorbereidingen van een nieuw seizoen”

  Advertentie

  -

  VTM heeft met ‘The Masked Singer’ een historisch record neergezet. Sinds de start van VTM is er geen enkel programma beter bekeken geweest. 2.110.316 kijkers keken naar de finale van het programma.

  Tot nu toe was het best bekeken VTM-programma ‘Wedden Dat?’, dat haalde in 1989 2.092.000 kijkers. Dat record werd afgelopen vrijdag verbroken door ‘The Masked Singer’. Het marktaandeel van de commerciële omroep was bijzonder hoog, met voor de finale 76,6% op VVA 18-54. Maarten Janssen, channel manager VTM: “Het record van Wedden Dat? dateert uit de begindagen van VTM, toen er amper Vlaamse zenders waren, laat staan digitale televisie of streamingplatformen. Het leek dan ook bijna onmogelijk om dat 31 jaar oude record ooit nog te breken. Al van bij het begin in 1989 wil VTM ons leven kleuren. En daar is in deze donkere tijden duidelijk meer dan ooit nood aan. Het is fantastisch om te zien dat we met de finale van The Masked Singer zoveel Vlamingen hebben kunnen beroeren.”

  Door de goede kijkcijfers kondigt VTM onmiddellijk een tweede seizoen aan van het programma. Een heleboel bekende koppen stuurden de afgelopen weken spontane sollicitaties naar VTM, zo vertelt Davy Parmentier, creatief directeur VTM: “We beginnen dan ook onmiddellijk met de voorbereidingen van een nieuw seizoen. En dat belooft nog spannender te worden dan het eerste. Want we kregen de voorbije weken veel spontane sollicitaties binnen, vaak uit onverwachte hoek. Wie van hen straks ook effectief in zo’n pak gaat kruipen, is uiteraard top secret.”

  De top 3 van best bekeken VTM-programma’s

  • The Masked Singer (2020): 2.110.316 kijkers
  • Wedden Dat? (1989): 2.092.000 kijkers
  • Gaston en Leo (1992): 1.969.000 kijkers
  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer