More

  MEDS zingt in het Nederlands op ep ‘Half Hemel, Half Hel’

  -

  MEDS zingt voortaan in het Nederlands. Met nieuwe ep Half Hemel, Half Hel geeft ze een verdere blik op de wereld die ze met Hoog op ons losliet.

  Onze eerste kennismaking met MEDS dateert ondertussen van 2018. Toen verscheen Another Lady, de debuutsingle van MEDS, het project van Mélanie De Sadeleer. Toch was dat voor de Tiense zangeres niet haar eerste stap in de muziek. Zo nam ze in 2014 deel aan The Voice. Terwijl ze voorheen in het Engels zong – zo getuigen singles How Do I Know, Addicted en Sativa – kiest ze voortaan voor het Nederlands. Een nieuwe richting dus. Meteen de reden waarom de stilte zo lang duurde.

  Die nieuwe wind kregen we voor het eerst te horen op Hoog. Het is de afsluiter geworden van haar gloednieuwe ep Half Hemel, Half Hel. Ze verraste met de sterke wisselwerking tussen de synthgedreven lead, de diepe bassen en haar ijzersterke stem. Creatief en Nederlandstalig zonder klef te klinken. Een single die meer aandacht verdient.

  Toch laat De Sadeleer op haar ep vooral een vertrouwde kant zien. Vette R&B-beats en haar soulvolle stem schitteren op Tijd. Een song die de ademhaling doet stokken en je ongewild een hartslag doet overslaan. Een ronduit sinistere sfeer hangt er dan weer boven Killer. “Ik ben een killer / Ik heb het bloed op mijn hand”, zingt MEDS. Zwoel blikt ze terug op een lang vervlogen liefde.

  Met Storm in Mij graaft ze tot het diepste van onze cellen. De voorzichtige pianoklank en enkel haar stem zouden tot een kunstmatig volmaakte pianoballade leiden. Toch hangt er iets duister boven de song, dat is de verdienste van producer WITS.

  Toch klinkt niet alles even subliem. Opener Gisteren blijft te veel op de vlakte en weet je nooit echt bij het nekvel te grijpen. Het klinkt zowel instrumentaal, als tekstueel te vrijblijvend en cliché. Net zoals Wat ik voel, een song met Tiewai, nooit echt lang blijft hangen. We zien graag meer van MEDS. Vooral het pad van single Hoog klinkt veelbelovend. Hopelijk komt er nog meer van dat.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie