More

  VUB-student richt mediaplatform voor studenten en populaire cultuur op

  VUB-student richt mediaplatform voor studenten en populaire cultuur op

  -

  Een enthousiast team vrijwilligers lanceert op 30 maart NXTPOP.be. De website brengt berichtgeving rond populaire cultuur en mikt tevens op studenten.

  Exact vier jaar na de lancering van Dagelijksvanalles.be – het initiatief rond Belgische muziek, concertrecensies, film & televisie – krijgt de nieuwswebsite met vrijwilligerswerking een nieuwe naam en een nieuwe missie.

  NXTPOP zal berichtgeven over populaire cultuur. Een van de belangrijkste pijlers blijft Belgische muziek; een sector die het platform al sinds 2017 extra in de kijker zet. Ook concertrecensies, festivals, Vlaamse en internationale film en televisie, tech en gaming zullen aan bod komen.

  Daarnaast wil het platform met zijn berichtgeving beantwoorden aan andere noden in de leefwereld van studenten. Dat kan NXTPOP door jongeren aan het woord te laten via zijn vrijwilligerswerking. Onze missie? Populaire cultuur bundelen op één locatie voor jong en oud. Want naast de student gerelateerde content is NXTPOP er voor iedereen die zich interesseert in populaire cultuur.

  Jong talent in de kijker

  Net zoals voorganger Dagelijksvanalles.be wordt NXTPOP gerund door een enthousiast team van vrijwilligers uit verschillende disciplines binnen en buiten de journalistiek en media. Het team bestaat grotendeels uit studenten. In de voorbije maanden werd de vrijwilligerswerking versterkt en ondergebracht in een vzw. De belangrijkste doelstelling van het nieuwe NXTPOP is dan ook om jong talent in de kijker te plaatsen en de kans te geven om praktijkervaring op te doen. Bij ons kunnen ze grenzeloos experimenteren en tegelijkertijd hun vaardigheden bijschaven.

  Naast talenten in geschreven journalistiek, is NXTPOP ook steeds op zoek naar talenten in audiovisuele kunsten zoals foto- en videografie en podcasts (zie ‘Poppraat’, een podcast over muziek en het leven als student). Op die manier gaat NXTPOP ruimer dan enkel muziek, film en televisie. Zo zal in het najaar een documentaire verschijnen over jongeren met een eetstoornis.

  NXTPOP zal de creatieve talenten ondersteunen met feedback en materiaal. Verder biedt het project lezingen aan door professionelen uit de journalistiek in samenwerking met studentenverenigingen.

  Start.VUB

  NXTPOP is sinds 2020 aangesloten bij Start.VUB, het start-upprogramma van de gelijknamige universiteit. Dagelijksvanalles vzw – de juridische entiteit van NXTPOP – wordt begeleidt door mentor Marc Frederix (ex-marketingdirecteur van de Nationale Loterij).

  “Ik heb de afgelopen jaren al doende enorm veel bijgeleerd. Als niet-professionele journalist kan ik alleen maar beklemtonen dat veldwerk me doen groeien heeft op journalistiek vlak. Toen ik in april 2017 tijdens mijn opleiding Rechten het project oprichtte, had ik nooit gedacht dat het vier jaar later nog zou bestaan. Nu willen we dezelfde kansen geven aan jongeren die het vak willen leren: alles kan en alles mag bij ons.” – Steven Elias, oprichter

  “Ook fotografen krijgen bij ons de kans om hun talent te doen schitteren. Mijn eerste opdracht voor het toenmalige Dagelijksvanalles.be was de persconferentie ter gelegenheid van ‘Kamp Waes’ fotograferen. Er zijn weinig andere plekken waar ik dezelfde kansen gekregen zou hebben.” – Margit Vantoortelboom, co-oprichter

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie