Matt Simons (+ Milow) @ Ancienne Belgique, AB Club: Meer dan een one hit wonder (★★★ ½)

© Steven Elias

Matt simons ancienne belgique
© Steven Elias

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons stond donderdagavond voor een uitverkochte AB Club. De Amerikaan trekt dit najaar door Europa om zijn nieuwe album ‘After The Landslide’ voor te stellen. Wij zagen een degelijke popshow.

Matt Simons brak in 2015 door dankzij de release van een remix van zijn track ‘Catch & Release’ door het Nederlandse dj-duo Deepend. Eerder dit jaar bracht Simons zijn derde plaat ‘After The Landslide’ uit en bewees hierdoor allesbehalve een one hit wonder te zijn. Die plaat kwam hij donderdagavond voorstellen in een uitverkochte AB Club.

milow ancienne belgique
© Steven Elias

Verbazing alom bij de vroege aanwezigen in AB. Het was niet de geplande Chris Ayer, die wegens stemproblemen uitviel, maar wel de Leuvense Milow die gepakt met zijn gitaar aantrad op het podium van de reeds goed gevulde Club. Milow en Matt Simons zou je quasi als muzikale broertjes van elkaar kunnen beschouwen. De heren leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op een festival, waarna ze contact met elkaar hielden en met elkaar gingen muziek schrijven. Toen Ayer uitviel, belde Simons onze Belgische trots op voor een last-minute wissel. De man zette met zijn tonnen ervaring een gesmaakte akoestische show neer, waarin we o.a. nieuwe songs ‘Help’ en ‘Houdini’ hoorden. Een fijn voorsmaakje voor zijn headline-show op 15 februari in de Lotto Arena.

Matt simons ancienne belgique
© Steven Elias

Na de sterke, sobere opwarming van Milow was het tijd voor Matt Simons. De man, op Europese tour, had een indrukwekkende set-up van enkele schermen met zich meegenomen. Openen deed Simons met titeltrack ‘After The Landslide’, waardoor de sfeer meteen de hoogte werd gestuwd. De Amerikaan heeft op zijn nieuwste plaat enkele songs die gemaakt lijken voor de hitlijsten. Zo hoorden we o.a. sterke popsongs ‘Champagne Tears’ en ‘Dust’.

Het gros van de show was Simons achter zijn vertrouwde piano te vinden, maar we zagen hem, ietwat onwennig, ook rechtstaan op bijvoorbeeld ‘Make It Up’ en ‘Catch & Release’. De popmuziek van de man leent er zich toe om een show te brengen, waar muzikaal weinig durf en afwisseling in zit. Gelukkig werd er voldoende gevarieerd, zo werd ‘Lose Control’ in een meer akoestische setting gebracht en werd ‘Already Over You’ in een uitgesponnen, knotsgekke jazz-versie gebracht. Saxofoon incluis! Zonder twijfel een hoogtepunt. In de encore verscheen Milow opnieuw op het podium voor ‘Lay Your Worry Down’. Een laatste dansje gunde Simons ons met zijn megahit ‘We Can Do Better’, al hadden we die song nog groter en epischer verwacht.

Matt Simons brengt songs die balanceren tussen je favoriete koffiebar-afspeellijst, valentijn-songs en zomerhits. Simons bracht een degelijke popshow, waarbij zowel gedanst als een traan gelaten kan worden. Je kan hem opnieuw aan het werk zien als support bij Milow in de Lotto Arena.

Matt simons ancienne belgique
© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Matt Simons @ Ancienne Belgique, AB Club
matt-simons-milow-ancienne-belgique-ab-club-meer-dan-een-one-hit-wonder-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85-%c2%bdMatt Simons brengt songs die balanceren tussen je favoriete koffiebar-afspeellijst, valentijn-songs en zomerhits. Simons bracht een degelijke popshow, waarbij zowel gedanst als een traan gelaten kan worden. Je kan hem opnieuw aan het werk zien als support bij Milow in de Lotto Arena.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in