More

  Mathias Coppens schoolt zich om en wordt even ‘Boer Coppens’

  Advertentie

  -

  Een carrièreswitch voor Mathias Coppens. De televisiepresentator duikt even de landbouwwereld in. ‘Een hele dag in weer en wind tussen de dieren op het veld ploeteren: bestaat er iets zaliger dan dat?’

  In Boer Coppens, vanaf maandag 4 december nieuw bij VTM, maakt Mathias Coppens een opvallende professionele koerswijziging. Samen met een bekende Vlaming trekt hij zijn laarzen aan en duikt hij de koeienstallen in om het werk van een boer uit handen te nemen. Dieter Coppens, Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christoff snuiven de frisse buitenlucht op en zijn de hulpboeren van dienst.   

   “Een hele dag in weer en wind tussen de dieren op het veld ploeteren, om ‘s avonds samen met mijn bekende gast in een stoel te ploffen en met een gin tonic in de hand over de koetjes en de kalfjes van het leven te babbelen: bestaat er iets zaliger dan dat?”, zegt Coppens over het nieuwe programma.

  In Boer Coppens zal de presentator hardwerkende boeren op een welverdiend weekendje weg. Terwijl de boeren van deze zeldzame vakantie genieten, is hun boerderij in veilige handen bij ‘farmsitter’ Mathias en één bekende Vlaming. Dieter Coppens, Christoff, Joris Hessels en Ruth Beeckmans trekken een overall aan om samen met Mathias het werk op de boerderij over te nemen.

  Hulpboeren

  En niet iedere hulpboer blijkt even geschikt. “Het werd ook meteen duidelijk welke hulpboeren iets van boerengenen in zich hebben”, zegt Coppens. “Zo was Ruth toch best onder de indruk van de grootte van een volwassen koe, maar moest ik Joris bijna tegenhouden om niet de hele dag met de kalfjes in de stal te knuffelen.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer