More

  Marco Z keert terug met nieuwe single ‘Sounds of the City’

  Advertentie

  -

  Negen jaar na de release van zijn hit I’m A Bird is Belgische singer-songwriter Marco Z er met zijn derde album. Sounds of the City is onze NXTPOP Must Discover.

  Met single I’m A Bird scoorde Marco Z in 2012 plotsklaps een wereldhit in eigen land. Met debuutalbum The Ordinary Life of Marco Z stond hij op onder andere Pukkelpop en Markrock. In 2015 volgde Hold Me Like The World Is Ending en even erna werd het stil rond de singer-songwriter. Hij trok zich terug en werkte aan een derde album – dat had een oldschool late-eighties rockplaat moeten worden – maar de pandemie zorgde ervoor dat een nieuwe plaat terug in de kast belandde.

  Nieuw album

  Marco prutste op zijn zolder met drumpcomputers, synths en zijn trouwe akoestische gitaar. Een nieuw album kwam tot leven. Sounds of the City is de eerste single van nieuw album Lost Connections, dat op 14 mei uitkomt. In de song klinkt Marco elektronischer dan op zijn vorig werk. Hij levert een veelbelovende single op die zijn talent nog maar eens in de kijker zet.

  Over de song legt Marco uit: “Sounds of the City waren oorspronkelijk drie sobere piano-akkoorden die ik in een loop zette. Ik voegde er synths aan toe, er borrelde een tekst op en dat alles inspireerde me om op zoek te gaan naar een vervolg. Aan de hand van dat proces heb ik eigenlijk het hele nummer afgewerkt.” De productie is soberder, duisterder en vooral elektronischer dan Marco Z’s eerdere werk. Met de strenge maatregelen, waren de verlaten straten om zes uur ’s avonds dan ook een onverhoopt geschenk om deze sfeer vast te kunnen leggen in een videoclip.

  Check single ‘Sounds of the City’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer