More

  Maida Rose (NL) zorgt voor verslavende up-tempo dreampop met ‘Within’

  Advertentie

  -

  Nood aan een portie dreampop? Niet getreurd! De Nederlandse band Maida Rose vult dat verlangen in met single Within. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Vijf jaar lang schaafde het songwritersduo Roos Meijer en Javièr den Leeuw aan de muziek die we vandaag te horen krijgen. Werk dat vandaag loont, want voor de band uit Den Haag lijkt het geen moeite te kosten om internationaal te klinken.

  Met Harmony of Heartache debuteerde Maida Rose met een zijdezachte downtempo indietrack. Melacholie, zijdezachte vocalen en subtiele klanken veroverden het hart van menig indieliefhebber. Where Do We Go ging verder op hetzelfde elan, maar voegde daar een vleug helderheid aan toe.

  Met derde single Within toont de band dat ze nog meer moois in petto te hebben. Up-tempo met een onmiskenbaar vleugje Tame Impala surfen ze op Withing naar hun multi-gekleurde wereld. Een verslavende melodie, aangevuld met dromerige klanken en de warme vocalen van Meijer, maken het de meest radiovriendelijke track dat ze tot nu toe op ons loslieten. Hun debuut Tales Of Adolesencence krijgen we begin volgend jaar te horen. Voorlopig zullen we het nog even met hun puike singles moeten doen.

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer