More

  Maida Rose (NL) zingt over depressie op speelse song ‘Every Day Is Blue’

  © Lin Bartraij

  Maida Rose (NL) zingt over depressie op speelse song ‘Every Day Is Blue’

  -

  Droom je even met ons mee? De Nederlandse band Maida Rose bracht vrijdag downtempo indiesong Every Day Is Blue uit. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  Anderhalve maand geleden verscheen Maida Rose op onze radar met single Within. De band uit Den Haag brengt zijdezachte downtempo indietracks met een internationaal potentieel. Het songwritersduo Roos Meijer en Javièr den Leeuw werkte vijf jaar lang aan de muziek die we vandaag te horen krijgen, met als resultaat een debuutplaat die we in 2022 zal verschijnen.

  Teruggetrokken in eigen cocon

  Vrijdag brachten ze nieuwe single Every Day Is Blue uit. Dat is een dromerige song met een boodschap. “Deze track gaat over het verlangen om in een eigen cocon te verdwijnen wanneer je door een depressie gaat,” vertelt Roos Meijer, frontvrouw van Maida Rose.

  “Tijdens een depressie kan je de neiging hebben om niet meer uit bed te komen en je volledig af te sluiten van de wereld, terwijl dit de situatie alleen maar verergert. In mijn eigen ervaringen met depressie kan ik me herinneren dat ik het heel onprettig vond als mensen vroegen hoe het met me ging, waardoor ik steeds meer sociaal contact ging vermijden. Er ontstond bijna een soort puberaal gevoel van ‘laat mij maar gewoon in m’n eentje wegkwijnen op m’n kamer’. Zodra ik uit een depressie ben weet ik dat dit gedrag niet hulpzaam was bij herstel.” In de song spelen ze met het contrast tussen de neerslachtige gevoelens die aan de basis liggen van de tekst en een speels geluid. Dat zorgt voor een intrigerende song die doet verlangen naar meer.

  Check de single

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie