Mahalia @ Ancienne Belgique, AB: Dansbare verhalen (★★★½)

© Steven Elias

De Britse singer-songwriter Mahalia stond donderdagavond in een goed gevulde Ancienne Belgique. De ‘BBC Sound of’ 2019-genomineerde veroverde gisteren heel wat harten op de laatste halte van haar Europese tour. 

Het was nog maar van april jaar geleden dat Mahalia een bezoek bracht aan de Brusselse concerttempel AB. Deze zomer was ze tweemaal in ons land te zien op Couleur Café en Werchter. De Britse kwam haar nieuwe plaat ‘Love And Compromise’ voorstellen aan de Grote Zaal.

Onderhoudende babbels

Mahalia Burkmar, zoals de vrouw echt heet, is niet op haar mondje gevallen. Liedjes schrijven doet ze over alles wat haar nauw aan het hart of op haar lever ligt. Dat ze die verhalen bij wijze van zelftherapie al te graag deelt, merkten we eerder al tijdens haar passage in april van dit jaar. Waar ze toen net iets te veel naar praten neigde en net iets te weinig naar zingen, wist ze donderdagavond van tafel te vegen. Voor sommige zijn haar lange bindteksten ongetwijfeld teveel van het goede, maar wij waren wel overtuigd van de onderhoudende babbels die de Britse brengt.

© Steven Elias

Zo leidde ze ‘Karma’ in door te stellen dat ze steeds op de verkeerde jongens verliefd wordt. De verhalen die de Britse over haar songs vertelt weten haar – trouwens erg puike – songs heel wat memorabeler te maken. Zo vertelde ze hoe het dansbare ‘It’s Mine’ geïnspireerd was op de – op zijn minst sappige – driehoeksverhouding van haar vriend, zijn ex-vriendin en Mahalia zelf.

Ten opzichte van haar passage, in april, heeft de Britse flinke stappen vooruit gezet. Dat is vooral te danken aan haar erg geslaagde langspeler ‘Love And Compromise’, die in september uitkwam: een plaat tjokvol dansbare r&b-tracks. Zo konden we onze dansbenen niet bedwingen op openers ‘Good Company’ en ‘Do Not Disturb’. Dat was ook vooral te danken aan de sterke band die ze achter zich staan had. Zo werd ‘Sober’ in een jazzy groovy-jasje gegoten. Dat had ongetwijfeld het hoogtepunt van de set geweest, mocht dat niet van het publiek afgehangen hebben. Zo smeekte de zaal vlak voor het einde om ’17’ van haar vorig album te zingen. Mahalia en band willigden dat verzoek met een geïmproviseerde versie in.

© Steven Elias

Ongepland bisnummer

Na het ongeplande bisnummer stuurde de Britse ons naar huis met ‘I Wished I Missed My Ex’ en enkele sterke boodschappen om goed voor elkaar te zorgen, dromen na te jagen en geen bh te dragen. Wie zijn wij om dat tegen te spreken? 

Mahalia bewees donderdagavond op enkele maanden tijd een fikse evolutie doorgemaakt te hebben, vooral dankzij de sterke tracks op ‘Love And Compromise’. Die nominatie als ‘BBC Sound of’ is meer dan verdiend. Volgende keer een uitverkochte show? Wij zijn er bij haar volgende passage opnieuw graag bij.


Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Mahalia @ Ancienne Belgique, AB
mahalia-ancienne-belgique-ab-dansbare-verhalen-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%c2%bdMahalia bewees donderdagavond op enkele maanden tijd een fikse evolutie doorgemaakt te hebben, vooral dankzij de sterke tracks op 'Love And Compromise'. Die nominatie als BBC Sound of is meer dan verdiend. Volgende keer een uitverkochte show? Wij zijn er bij haar volgende passage opnieuw graag bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in