More

  Maduk ‘Transformations’: De cirkel is rond (★★★★)

  -

  Het tweede album van Maduk is hier. Transformations geeft ons een compilatie van zijn laatste tracks, compleet met nieuwe titeltrack. Nu de hele wereld opnieuw opent na de pandemie, komt dit album perfect op tijd.

  Een maand geleden speelde hij nog hit na hit op Rampage Free Festival, vandaag zetten we zijn freshman album op voor hetzelfde resultaat. Op dit album vinden we oudere songs zoals Go, nieuwe anthems als New Beginning en één gloednieuwe track Transformations. ‘Are you ready now?’, zingt ANVY op de openingstrack van het album. En of we dat zijn!

  Twee tracks later komen we Fire Away tegen, één van onze persoonlijke favorieten. Het is gewoon dé perfecte allround track. Je kan het spelen om 10 uur ’s ochtends om rustig wakker te worden, maar is er ook eentje voor op de tracklist om 2 uur ’s nachts, wanneer iedereen op het hoogtepunt van hun energie is op een festival. Maar is dat niet de definitie van liquid drum and bass? Poison daarentegen zou zomaar geschreven kunnen zijn door de Australiërs van Pendulum. Met de levendige vocals en hardere beats, laat Maduk hiermee zijn kunsten zien. Hij laat zien hoe hij op dit album letterlijk kan transformeren tussen verschillende genres.

  In het midden van Transformations vinden we de tracks Everytime, Colours en Still In Love, die ons doen terugdenken aan 2019. Een tijd waarin de dansvloeren nog geopend waren. Omdat Maduk ook deze tracks een plaats gaf op zijn freshman album, krijgt de titel een hele andere betekenis. Niet alleen laat hij met dit album zien dat hij verschillende genres aankan en laat hij hiermee dus zijn eigen transformatie zien. Ook wij als luisteraars ondergaan een transformatie tijdens het luisteren naar dit album. Want geef toe, is er iemand van ons nog hetzelfde als twee jaar geleden?

  Het algehele gevoel bij dit album is voor ons nostalgie. Terwijl we luisteren naar dit album, denken we terug aan alle voorbije Liquicity evenementen die we meemaakten. Op 18 december is het weer zover, dan vindt Liquicity (na twee jaar!) nog eens plaats in Trix Antwerpen. Tickets voor dit evenement koop je via de website. Tot dan?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Het tweede album van Maduk is hier. Transformations geeft ons een compilatie van zijn laatste tracks, compleet met nieuwe titeltrack. Nu de hele wereld opnieuw opent na de pandemie, komt dit album perfect op tijd. Een maand geleden speelde hij nog hit na hit op...Maduk 'Transformations': De cirkel is rond (★★★★)