More

  Maarten VX trok voor deep-listening elektronische single ‘New Life’ naar verlaten fabriek

  Maarten VX trok voor deep-listening elektronische single ‘New Life’ naar verlaten fabriek

  -

  De Gentse producer Maarten VX bracht zopas nieuwe single New Life uit. Voor de song liet hij zich inspireren door een verlaten textielfabriek in een landelijk dorp.

  Nieuw op onze radar is Maarten VX. De Gentse producer bracht de afgelopen tijd enkele songs uit met als hoogtepunt ep Cocoon. Met zijn deep-listening elektronische muziek doet hij de harten van liefhebbers van Bicep, Four Tet en Jamie xx overslaan. Eerder dit jaar won hij de Cellini Remix Contest, een wedstrijd die georganiseerd werd door VI.BE en Red Bull Elektropedia. Zijn strakke drums, emotionele melodieën en de interessante geluidstexturen teleporteren je instant naar een andere dimensie.

  Zijn nieuwe single New Life werd als DIY live performance opgenomen in een verlaten textielfabriek. Terwijl het ooit een levendige werkplek was voor honderden mensen, is het nu een verlaten punt in de stad. Voor Maarten VX was de plek een bron van inspiratie. De song, die hij creëerde uit verschillende field-recordings, beschrijft het gevoel dat hij kreeg toen hij de plek voor het eerst zag. “Op die manier komt de vervallen plek als het ware even opnieuw tot leven”, legt hij uit. Voel jij het ook?

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie