More

  Maak snelle smoutebollen zoals op TikTok: slechts 2 ingrediënten nodig

  Advertentie

  -

  Heb je zin in smoutebollen? Op TikTok staat een recept waarmee je in vijf minuten een portie zelfgemaakte smoutebollen mee kan maken. Je hebt er slechts twee ingrediënten voor nodig.

  Op TikTok gaat een recept de ronde waarmee je in een handomdraai smoutebollen mee kan maken. Als we de vele filmpjes op het sociale medium mogen geloven, zouden de smoutebollen of oliebollen even goed smaken als de zelfgemaakte – maar ook veel ingewikkeldere – variant.

  Wat heb je nodig?

  Om snelle smoutebollen te maken, maken de Tiktokkers gebruik van een lifehack. Zo bereiden ze geen deeg vanaf nul, maar maken ze gebruik van zachte sandwichbroodjes uit de supermarkt. Naast de broodjes heb je ook een kommetje melk nodig en uiteraard een friteuse of een pot met olie.

  Wat moet je doen? Giet een scheut melk in een kommetje, scheur een sandwich in twee en drenk het brood in de melk. Eens het broodje volledig wak is, knijp je de overtollige melk eruit, tot je een vochtig deegbolletje krijgt. Frituur de smoutebol even op 180 graden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker. Smakelijk!

  @linseydockers

  Oliebollen a la TikTok 👍🏼😋 #belgium #tiktokvlaanderen #tryit #oliebollen #smoutebollen #snel #eenvoudig #lekker #fy #foryou

  ♬ Send Me on My Way – Vibe Street

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer