More

  Maak kennis met de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

  © Studio Brussel

  Maak kennis met de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2022

  -

  Studio Brussel gaat ook in 2022 op zoek naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem. Ze maakten zopas de 9 finalisten bekend van De Nieuwe Lichting 2022. 

  Ook dit jaar was er een heleboel talent dat zich inschreef voor de De Nieuwe Lichting. Een panel bestaande uit Black Mamba, Jeroen De Pessemier en Thibault Christiaensen koos uit 789 inzendingen 9 finalisten die nog kans maken op de titel van De Nieuwe Lichting 2022. De drie winnaars zullen in de voetsporen treden van onder meer Brihang, Tamino, Sylvie Kreusch, Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth. Bovendien winnen ze airplay op StuBru en zullen ze op de cover van Knack Focus prijken.

  Vanaf vandaag hebben luisteraars een week lang de tijd om voor hun drie favorieten te stemmen. Op maandag 31 januari maken Sam De Bruyn, Pien Lefranc en Rik De Bruycker bekend wie zich voortaan De Nieuwe Lichting 2022 mag noemen.

  Dit zijn de 9 finalisten

  Alioth — ‘Talk About It’

  Dit schrijft Studio Brussel over Alioth: “Alioth heet in het echt Ali Bouazizi, komt uit Sint-Niklaas en heeft aan elke vinger een perfecte popsong hangen. ‘Talk About It’ is er zo eentje waar we nog véél over zullen praten.”

  Bluai — ‘Dime Store’ 

  Dit schrijft Studio Brussel over Bluai: “Ga op je bed zitten en schenk een glas wijn uit, voor de rest zorgt Bluai wel. De indieband uit het Waasland laat je vanop hun rommelige studentenkamer van een mooiere wereld dromen.”

  Bryn — ‘Other Boys’

  Dit schrijft Studio Brussel over Bryn: “Bryan Mungande vluchtte van Rwanda naar Brussel en timmert van daaruit aan een bloeiende carrière. Zijn epische pop staat on repeat bij fans van Troye Sivan, Finneas en Stromae. ”

  Eno — ‘Good Together’

  Dit schrijft Studio Brussel over Eno: “Eno Meulenbergs zingt als de adoptiezoon van Eels en nam muzikanten van Ramkot en Arsenal op in zijn nieuw samengestelde Gentse band. Hun ‘Good Together’ móet in je zomerplaylist staan.”

  Ila — ‘Leave Me Dry’

  Dit schrijft Studio Brussel over Ila: “Ilayda Cicek heeft een stem met een fijne korrel erop, een hart vol eerlijke liedjes en twee prima muzikanten om die met haar te spelen. Wat hebben fans van PJ Harvey en Fontaines D.C. meer nodig? Ila, elle l’a!”

  Jokke — ‘Tegen Beter Weten In’

  Dit schrijft Studio Brussel over Jokke: “Jonas ‘Jokke’ Van Langendonck komt uit het Leuvense en deelt zijn levenswijsheid met jou alsof jullie samen van een Stella nippen op de Oude Markt. Na één keer luisteren kan je alleen maar denken: garçon, nóg eentje!”

  Jueles — ‘Bedroom’

  Dit schrijft Studio Brussel over Jueles: “Jueles uit Dendermonde is amper 19 jaar, maar bewijst op ‘Bedroom’ dat ze haar geschiedenis kent. In haar muziek, die ze zelf ook mee producet, herken je haar idolen Prince, Destiny’s Child en Justin Timberlake. Verleidelijke R&B voor in de avonduren.”

  Meltheads — ‘Sweet Monica’

  Dit schrijft Studio Brussel over Meltheads: “Negenennegentig seconden, oftewel dik anderhalve minuut. Meer hebben Meltheads uit Antwerpen niet nodig om je te bekeren tot hun combinatie van garagerock en surfpunk. Geen idee wie die Monica is, maar wij willen haar óók zijn.”

  Shaka Shams — ‘Black Metal Rebel’ 

  Dit schrijft Studio Brussel over Shaka Shams: “Elk etiket dat je op de muziek van Shaka Shams plakt, rukt de eigenzinnige Antwerpenaar met plezier van zich af. Ergens tussen hiphop, foute eightiesrock en nog een genre of negen heeft hij een eilandje voor zichzelf geclaimd waar hij tegen de eenzaamheid vecht.”

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer