More

  Lyna @ Botanique: Veelbelovend r&b-talent (★★★1/2)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De 21-jarige Lyna stond vrijdagavond in de Rotonde in de Brusselse Botanique. Het was voor de Leuvense haar allereerste soloconcert, maar daar was niets van te merken. Wij zagen misschien wel de Belgische r&b revelatie van de komende jaren aan het werk. 

  De Leuvense Lyna die ken je misschien wel nog van haar deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2016. Ondertussen werkte ze hard aan haar muziek, mét resultaat onder de vorm van EP’s ‘Gemini’ en ‘Lemon Haze’. Daarmee wist ze in totaal reeds meer dan 100.000 streams te bereiken.

  Eerder stond ze in het voorprogramma van de Finse ALMA, maar vrijdagavond was het tijd voor haar allereerste soloshow. Die had ze duidelijk goed voorbereid. Lyna begon er in Botanique aan op de tonen van ‘Moroccan Princess’, een song waarmee ze meteen haar roots in de kijker zette. Dat deze Leuvense wist waarmee ze bezig was, werd vanaf het begin duidelijk. Ze stond er vol zelfvertrouwen en maande het – eerst nog schuchtere – publiek aan om een stapje naar voren te zetten.

  © Steven Elias

  Met ‘High’ toonde Lyna dat ze niet enkel r&b maakt, maar ook schattige popsongs. Songs waar ze dan haar stem steevast in de kijker laat zetten. Zo ging dat ook verder met de fijne tracks ‘Living on the Edge’ en ‘Safe Haven’. Voor de Leuvense was haar avond in Botanique eentje waar ze vermoedelijk lang naar uitkeek. Kosten noch moeite waren gespaard om het publiek een fijne avond te bezorgen. Zo verliet ze in het midden van de set even het podium om een andere outfit aan te trekken. Shiny glitters werden het.

  Lyna heeft voor een jonge artieste al een behoorlijk arsenaal aan songs gemaakt. Het resultaat was dan ook een afwisselende setlist. Zo werd het hardere ‘Daddy’ gecounterd met de zachte versie van ‘Smoke’. Het werd dan ook nooit saai in Botanique, al zeker niet toen ze voor ‘On The Floor’ haar nicht uitnodigde voor een dansje. Het showelement zit duidelijk in de familie. De eindspurt inzetten deed ze met de zwoele latin-tonen van ‘Tijuana’. Voor afsluiters ‘Knock Knock’ en ‘Booty’ kreeg ze de hulp van Brusselaar Eddy Ape, die de sfeer – ietwat chaotisch – naar ongekende hoogtes ophitste.

  Lyna bracht een sterke show, waar ze zelfzeker haar muziek voorstelde. Dat ligt ergens tussen r&b, pop en rap. We gaan ongetwijfeld nog veel horen van deze Leuvense.

  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Lyna bracht een sterke show, waar ze zelfzeker haar muziek voorstelde. Dat ligt ergens tussen r&b, pop en rap. We gaan ongetwijfeld nog veel horen van deze Leuvense.Lyna @ Botanique: Veelbelovend r&b-talent (★★★1/2)