More

  Lyenn op 6 maart 2020 in De Roma

  Advertentie

  -

  Lyenn, bekend als bassist van onder meer Mark Lanegan, Dans Dans en John Zorn, presenteert op vrijdag 6 maart in De Roma zijn derde soloalbum: Adrift. Als geen ander neemt de mysterieuze muzikant zijn luisteraars mee op een trip vol uitgepuurde, betoverende muzieklandschappen. Tickets zijn te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Fatkat Records.

  Voor Adrift (uit op 10 januari) trok Frederic Lyenn Jacques, kortweg Lyenn, naar IJsland.  Afzondering bleek nodig. Adrift is een uiterst persoonlijke plaat, waarin hij stilstaat bij de zin en onzin van het leven. Op magistrale wijze laat Lyenn de songs die al jaren in hem sluimeren op de buitenwereld los. Hij werkte hiervoor opnieuw samen met zijn trouwe kompaan Shazad Ismaily, bekend van onder meer Bonne ‘Prince’ Billy.

  Lyenn is een zoeker, nooit en altijd zeker van zichzelf. Uit die mist van het leven puurt de bassist de meest wonderlijke miniatuurlandschappen. Na het ingetogen Slow Healer laat Lyenn opnieuw zien hoe een uitzonderlijk muzikant hij is. Altijd geraffineerd en intrigerend: ook solo weet Lyenn te begeesteren. Nu eens horen we een vleugje Radiohead, vervolgens lijkt het of Jeff Buckley aan de piano zit, even later klinkt Nick Drake op bouzouki.

  Als support verwelkomt De Roma het Jonas Meersmans Trio. Jonas schreef de muziek voor het bekroonde filmdebuut Broeders van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Samen met Michaël Lamiroy (viool) en Simon Beeckaert (contrabas) tovert hij op akoestische gitaar de meest prachtige muzikale landschappen tot op het podium.

  Tickets & info: www.deroma.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer