More

  ‘Lupin’ op Netflix: Een spannende strijd tegen onrechtvaardigheid (★★★★)

  © Emmanuel Guimier

  ‘Lupin’ op Netflix: Een spannende strijd tegen onrechtvaardigheid (★★★★)

  -

  Op Netflix kan je nu kijken naar de spannende serie Lupin. De serie vertelt het verhaal van Assane Diop, een charmante dief en oplichter, die wraak probeert te nemen op de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vader. 

  Het hoofdpersonage Assane Diop, gespeeld door Omar Sy (Les Intouchables) groeit samen met zijn vader op in Frankrijk. Zijn vader wordt beschuldigd van de diefstal van een dure halsketting, die in het bezit is van zijn werkgever, de rijke en machtige Hubert Pellegrini. Assane’s vader wordt opgepakt en later dood in zijn cel gevonden. Vijfentwintig jaar later besluit Assane dat het tijd is om wraak te nemen. Hij laat zich inspireren door een boek over de dief Arsène Lupin, dat hij als kind van zijn vader had gekregen. 

  In de eerste aflevering komen we het verhaal achter de dure halsketting te weten. Ook wordt meteen het startschot gegeven voor de rest van spannend verhaal. De halsketting zal de rode draad blijven doorheen de reeks. Gaandeweg kom je ook meer te weten over hoe met Assane verder is gesteld op privévlak. Ondertussen heeft hij een vriendin (Claire) en hebben ze samen een zoon, genaamd Raoul. 

  Flashbacks 

  De serie bevat ook erg veel flashbacks. Zo wordt er bijvoorbeeld veel teruggegaan naar de tijd dat Assane’s vader nog leefde en naar Assane’s schooltijd waar hij zijn vriendin Claire ontmoette. Dit maakt dat het geen serie is om op de achtergrond op te zetten. Je moet aandachtig blijven kijken anders ben je niet meer mee met het verhaal. Hierdoor wordt de aandacht van de kijker vastgehouden en word je als kijker echt in het verhaal meegezogen. In de serie wordt een bepaalde spanningsboog gecreëerd die je doet blijven kijken, je wil echt weten hoe het verhaal gaat eindigen. 

  Humor 

  Assane haalt doorheen de serie ook wat humor naar boven. Bijvoorbeeld een clown die uit een materiaalkoffer komt, of een horde maaltijdbezorgers die allemaal hetzelfde dragen om het de politie nog wat moeilijker te maken om hem op te sporen… De serie lijkt dan ook bij momenten op de moderne versie van Robin Hood, die ook op zijn manier de draak steekt met de elite.

  De laatste aflevering eindigt met een open einde en je weet direct als kijker: dit verhaal is nog niet verteld. Ook blijven er nog enkele vragen onbeantwoord. De perfecte serie voor wie houdt van actie en spanning met een streepje humor. 

  Lupin is te bekijken via Netflix.

  Check de trailer van ‘Lupin’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Op Netflix kan je nu kijken naar de spannende serie Lupin. De serie vertelt het verhaal van Assane Diop, een charmante dief en oplichter, die wraak probeert te nemen op de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn vader.  Het hoofdpersonage Assane Diop,...'Lupin' op Netflix: Een spannende strijd tegen onrechtvaardigheid (★★★★)