More

  Luka Cruysberghs waagt zich aan solocarrière met single ‘Not Too Late’: “Het is iets helemaal nieuws voor mij”

  Advertentie

  -

  Na twee jaar kwam er een abrupt einde aan het verhaal van Luka Cruysberghs bij Hooverphonic. Vorig jaar, in november, verliet ze de band. De 20-jarige zangeres bijt van zich af met solodebuut Not Too Late.
  (Door Lamiae Ben Ayad en Steven Elias)

  Na haar winst bij The Voice van Vlaanderen – in 2017 – ging het pijlsnel voor Luka Cruysberghs. De Leuvense waagde zich niet aan een solocarrière, maar kon aan de slag bij Hooverphonic, de band van haar coach en mentor Alex Callier. De jonge zangeres zette klassiekers naar haar hand en zong album Looking For Stars in. Ook het Europese publiek zou in groten getale kennis maken met Luka, want in 2020 zou de band met Release Me naar het Eurovisiesongfestival trekken, al werd dat plan door de pandemie een jaar uitgesteld.

  Tot in het najaar van 2020 het noodlot toesloeg. Niet Luka, maar wel Geike Arnaert zou met de band naar het muziekfeest trekken. 20 jaar na de release van succesplaat The Magnificent Tree keerde de band terug naar zijn roots, met de terugkeer van Geike.

  Solowerk

  Voor Luka was haar exit een koude douche, al ziet ze er ook de voordelen van in. “Het was uiteraard even schrikken, maar ik kan nu op zoek gaan naar wat ik wil maken, mezelf zoeken, mijn eigen ding doen.” Luka bleef dan ook niet bij de pakken zitten. “Nadat ik het nieuws eind november vernomen had, ben ik begin december naar de studio getrokken”, legt ze ons uit. Al verliep de zoektocht naar haar eigen muziek niet van een leien dakje. “Het schrijven van muziek was moeilijk. Het is iets helemaal nieuw voor mij, ik heb dat nog nooit gedaan”, legt ze uit. “Ik hoor veel verschillende dingen graag. Het was moeilijk kiezen tussen wat ik graag hoor en wat ik zelf wilde maken.”

  “Het schrijven van muziek was moeilijk. Het is iets helemaal nieuw voor mij, ik heb dat nog nooit gedaan.”

  Al volgde snel een eerste song, die afgelopen vrijdag op de wereld werd losgelaten. Not Too Late is het solodebuut van Luka, een donkere, alternatieve pop song, waar ze voor een totaal nieuwe richting kiest en in geen geval op de muziek van haar ex-band lijkt. “We hadden drie basic beats, waarna we er een melodie op gemaakt hebben. De tekst volgde en we hebben de beat verder uitgewerkt.”

  “We hebben meerdere demo’s gemaakt. Allemaal in verschillende stijlen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om één stijl te behouden. Not Too Late is uiteindelijk een donker popexperiment geworden.” In de song zingt Luka over een relatie tussen twee mensen, waar de ene een fout heeft begaan en vraagt om nog vol te houden. “Inspiratie haal ik uit situaties uit mijn leven of het leven van anderen. Mijn teksten zijn gebaseerd op dingen die ik of anderen hebben meegemaakt, er zit veel waarheid in.”

  Op de vraag of ze nog contact heeft met de leden van Hooverphonic, reageert Luka het volgende: “Ik heb soms nog contact met hun, al weet ik niet of ze mijn single al gehoord hebben – dat kan. Al heb ik het nu ook even super druk. Ik heb nog niet eens de tijd gehad om op mijn berichtjes te antwoorden.”

  Check de single

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer