More

  LIVE. Volg vanavond lancering van SpaceX Crew Demo 2 naar het ISS

  Advertentie

  -

  Het wordt een historische dag voor de Amerikaanse ruimtevaart. SpaceX zal vanavond om 22.33 Belgische tijd voor het eerst in bijna negen jaar astronauten vanop Amerikaanse bodem de ruimte insturen. Je zal de lancering ook vanuit je eigen tuin kunnen bewonderen. De livestream kan je onderaan bekijken.

  UPDATE: De lancering werd door slechte weersomstandigheden uitgesteld naar zaterdag 21.22 (Belgische tijd).

  Na dertig jaar dienst werd op 8 juli 2011 de Amerikaanse Space Shuttle buiten dienst genomen. Dat betekende het einde van een tijdperk in de Amerikaanse ruimtevaartgeschiedenis. Sindsdien moesten Amerikaanse astronauten rekenen op de hulp van de Russen om naar het ISS te pendelen. Vanavond komt daar – als alles volgens plan verloopt – een einde aan en wordt een nieuw tijdperk ingeluid.

  SpaceX – een commercieel bedrijf – zal namelijk zijn Crew Dragon de ruimte inschieten, ditmaal voor het eerst met bemanning aan boord. Terwijl er plaats is voor zeven, zullen vanavond slechts twee astronauten de trip maken naar het ISS. Dat zijn Robert Behnken en Douglas Hurley.  

  Ook vanuit je tuin

  De Crew Dragon zal vanavond ook boven ons land te zien zijn. Dat schrijft weerman Frank Deboosere op zijn website. Normaal gesproken kan je de Crew Dragon van 22.54 tot 22.57 zien. Hij zal vanaf de westelijke horizon naar het zuidoosten bewegen. Snel zijn is dus de boodschap.

  Volg de lancering live

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer