More

  LIVE | Overlegcomité 22 december 2021: bioscopen sluiten, regisseur Jan Verheyen: “We hebben besloten om te gokken” 

  Advertentie

  -

  Het Overlegcomité neemt woensdagavond verdere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Volgens VRT NWS zullen onder meer concertzalen, bioscopen en theaters de deuren sluiten. “We zullen zeer triest zijn”, vertelde regisseur Jan Verheyen ons dinsdagavond op de première van tienerfilm Bittersweet Sixteen.

  Nu de omikron-variant steeds meer greep krijgt op de Europese besmettingscijfers nemen ook de Belgische regeringen, ondanks dalende besmettingscijfers, extra maatregelen om de verspreiding een halt toe te roepen. Volgens VRT NWS zullen binnen activiteiten verboden worden, uitgezonderd musea en sportactiviteiten. Ook de bioscopen, theaters en concertzalen zullen de deuren sluiten.

  (lees verder onder de video)

  Dinsdagavond ging de tienerkomedie Bittersweet Sixteen van Jan Verheyen, Anna Verheyen en Lien Willaert in première in Kinepolis Antwerpen. “Dan gaan wij zeer triest zijn”, vertelde Jan Verheyen ons toen. “Wij hebben twee à drie weken geleden samen met onze financiers en distributeur beslist om de film uit te brengen”, vult hij aan. “We hebben besloten om te gokken.”

  Volg het Overlegcomité live

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer