More

  LIVE | Overlegcomité 17 november 2021: mondmasker in horeca, concerten en discotheken

  Advertentie

  -

  Door het stijgend aantal besmettingen is het Overlegcomité, vroeger dan initieel gepland, samengekomen. Het mondmasker wordt ingevoerd in de horeca en op plaatsen waar een Covid Safe Ticket vereist is. Op dit moment worden er geen sectoren gesloten.

  Het gaat niet goed met de besmettingscijfers in ons land. Daarom werd het Overlegcomité vervroegd samengeroepen. Op een persconferentie werden nieuwe maatregelen aangekondigd. Zo vragen de regeringen opnieuw om contacten te beperken, afstand te houden en voldoende te ventileren.

  Mondmasker

  Zo geldt de mondmaskerplicht voortaan vanaf 10 jaar, weliswaar nog niet in het onderwijs. Dat is de bevoegdheid van de deelstaten. De regering voert ook een Covid Safe Ticket+ in. Dat betekent dat je naast een CST ook een mondmasker zal moeten dragen op plaatsen waar het Covid Safe Ticket vereist is. Zo moet je opnieuw een mondmasker dragen wanneer je een café of restaurant binnenkomt en/of wanneer je naar het toilet gaat. Ook concerten zullen hierdoor getroffen worden.

  Ook in het nachtleven wordt het mondmasker ingevoerd. Discotheken kunnen de mondmaskerverplichting vermijden wanneer ze testen afnemen aan de deur.

  Telewerk wordt opnieuw verplicht, hetzij voor vier dagen per week tot 13 december. Nadien kan je tot tweemaal per week terug naar kantoor.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer