More

  Datingapp Monet: teken je een weg naar liefde

  Datingapp Monet: teken je een weg naar liefde

  -

  Daten, het is een hele uitdaging tijdens de pandemie. Maar al die apps zijn toch net hetzelfde? Nee hoor! Op Monet kan je je ware liefde zoeken via tekeningen. Haal je interne kunstenaar boven en win iemands hart.

  (Door Anne de Nijs en Hannah Petitjean)

  Het leuke aan Monet is dat je zelf kan toevoegen aan je profiel wat mensen over je moeten weten. Je kan aangeven dat je zowel op de app zit om vrienden te maken als om de liefde te vinden. Maar één van de twee opties aanduiden kan natuurlijk ook. Zo is Monet niet je typische datingapp, wat je ook minder het gevoel geeft dat je verplicht bent om het te gebruiken voor liefde.

  Ook je voornaamwoorden kan je aan het profiel toevoegen. Zo weten mensen perfect hoe je aangesproken wil worden en kunnen misverstanden daarover vermeden worden. Daarnaast kan je ook je seksualiteit instellen. Het gaat van heteroseksualiteit tot panseksualiteit, iedereen is welkom op Monet.  

  Vrienden over de hele wereld

  Op Monet kan je ook aanduiden of je lokaal of globaal wil zoeken. Je kan makkelijk wisselen tussen die twee. Hoewel je lokaal ook met een korrel zout moet nemen. Wonende in Antwerpen, klinken Londen, Parijs en Keulen toch best exotisch. Vlaamse jongeren kom je weinig tegen.

  Je innerlijke Picasso

  De bedoeling van Monet is dat je iemand leert kennen op basis van tekeningen. Dus haal je innerlijke Picasso maar naar boven. Elke dag krijg je een ‘Daily Warmup’ wat wil zeggen dat je elke dag de opdracht krijgt om een tekening over een bepaald thema te maken. Hier kunnen dan andere gebruikers op reageren en zo kan je dan een gesprek met iemand starten.

  Dit is je canvas bij Monet

  Ook al heb je niet echt een talent voor tekenen (zoals wij), je kan je er toch mee amuseren. Het enige nadeel is wel dat het vrij primitief is. De app heeft alleen de standaard kleuren zoals blauw en geel, wat het ons soms toch wel moeilijk maakte om een mooie tekening te hebben. Ook is een smartphone niet handig om op te tekenen door de weinige plaats vanwege het scherm.

  Onze ervaringen

  Hannah (21)

  • Op zoek naar vriendschap of een relatie
  • Geïnteresseerd in mannen
  •  Tekenniveau:
  Hannah tekende mensen die dansen in de regen

  De optie vriendschap is een pluspunt

  Datingapps. Het is een job op zichzelf. Ik krijg al stress van de gedachte eraan. Twee jaar geleden toen ik ging studeren besloot ik om Tinder aan te maken. Gewoon om eens te zien hoe het eraan toeging en wie weet vond ik wel iemand. Mijn conclusie? Ga niet op Tinder als je écht op zoek bent naar liefde. Het was  eerder een soort vleeskeuring dan echt een datingapp. Daarnaast vond ik het moeilijk om te weten wat ik wel kan zeggen en wat beter niet. Ik had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn en na een paar weken verwijderde ik het.

  Bij Monet leek dat anders. De liefde vinden op basis van tekeningen, daar werd mijn nieuwsgierigheid door geprikkeld. Daarnaast is de optie vriendschap er ook en ligt de focus daardoor minder op liefde. Dat vind ik wel een pluspunt.

  Maar of je er echt de liefde vindt? Dat denk ik niet. Monet is een app waar je eens  een leuk gesprek met iemand hebt en meer ook niet. Het is daarnaast in België ook niet echt bekend, ik kwam heel veel mensen tegen uit Engeland en Frankrijk. En het is belangrijk dat je een talent hebt voor tekenen, anders raad ik de app niet aan. Want wie laat er nu iemand een koe die een kleedje aan het naaien is tekenen…

  Anne (21)

  • Op zoek naar vriendschap of een relatie
  • Geïnteresseerd in mannen en vrouwen
  • Tekenniveau:

   Anne tekende haar favoriete dier op een feestje

  iPadgebruikers spelen vals!

  Na de vorige datingapp die ik gebruikte, had ik niet meteen zin om opnieuw te beginnen. Het voelt aan als veel werk en er komt toch niks van. Tot ik over Monet hoorde. Het concept leek me meteen leuk, hoewel een olifant meer tekentalent heeft dan ik. 

  Dus ik maakte een profiel aan en wachtte vol verwachting af. Was me dat een tegenvaller. Mensen vragen om de meest onmogelijke dingen te tekenen, zoals je lievelingsdier op een feestje of de hoes van je favoriete album. En dat met mijn dikke vingers op een kleine iPhone? Nee, dat ging hem niet worden. En iPad-gebruikers spelen vals! Ook zit de hele app vol TikTokkers, want blijkbaar worden tekeningen daar gedeeld. 

  Liefde vinden op Monet lijkt me moeilijk. Zelfs vriendschap is een uitdaging. Als je een gesprek van meer dan tien berichten kan volhouden, ben je echt een pro. Er komt weinig reactie. Het lijkt me meer een app voor mensen die van tekenen houden en hun talent willen tonen. Niks voor mij dus. Hoewel het altijd grappig is om Amerikanen uit te lachen omdat ze Fahrenheit gebruiken om de temperatuur aan te duiden. Hoewel ik waarschijnlijk niet zo verbaasd moest zijn toen ik geen antwoord meer kreeg…

  Zoek de verschillen:

  Anne tekende de albumhoes van haar favoriete plaat

  Fandom

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer