More

  Liefde als medicijn in James Arthurs nieuwe ‘Medicine’

  Liefde als medicijn in James Arthurs nieuwe ‘Medicine’

  -

  James Arthur vertelt ons in zijn nieuwe Medicine over een –voor ons, althans- onbekend persoon als het medicijn voor zijn sombere gevoelens. Een harde kwestie, maar het is dan ook absoluut geen geheim dat de Britse ster af en toe door donkere periodes gaat. De winnaar van X Factor in 2012 bespreekt zijn angststoornis en gevoelens vaak in zijn nummers, wat dus ook in deze nieuwe release het geval is. 

  In zijn nieuwe Medicine zingt Arthur liefdevol over wat een nieuwe vlam lijkt te zijn. De persoon in kwestie kan hem naar eigen zeggen redden wanneer hij ‘suïcidaal is’ en ‘neemt zijn pijn weg wanneer het weer voelt alsof hij in de hel is’. Harde, maar tegelijkertijd ook prachtige woorden. Medicine is een nummer met een zoete bijklank waarbij de lyrics in contrast staan met de eerder stevige introductie. Wat een rocknummer lijkt, wordt gaandeweg eerder een ballade. Een tegenstrijdigheid met een stoer kantje die ons kan bekoren.  

  Die contradictie wordt ook in de videoclip behouden en zelfs versterkt. De liefdevolle tekst wordt namelijk aangevuld met een clip tot de nok toe gevuld met visuele effecten. Door de wazige touch waan je je bijna dronken op nachtelijke uitstap. Desalniettemin tovert de Britse zanger met dit feestelijke en ietwat chaotische geheel een glimlach op ons gezicht.

  De prachtige stem van James Arthur betovert ons ook in dit nummer opnieuw. Zijn rauwe stem en krachtige uithalen doen ons hart nog steeds een slagje overslaan, zoals ook zijn eerste hit Impossible dat al deed. Zijn oprechte talent dat niet al te veel autotune behoeft en stem die een look-a-like is van Lewis Capaldi, maakt dat Medicine een thumbs up van ons krijgt!

  Ontdek de nieuwste muziek via onze Must Discover-afspeellijst. 

  Check single ‘Medicine’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie