More

  Lexurus ‘Waveline EP’: Het tij is gekeerd (★★★★)

  -

  Op vrijdag 4 juni verscheen de Waveline EP van de Nederlandse drum-‘n-bass DJ Lexurus. Het telt maar liefst acht tracks, waaronder samenwerkingen met Polygon, Dualistic én een remix door Justin Hawkes. Niet de minste namen in deze scene. Na het beluisteren van deze EP kunnen we stellen dat Lexurus zijn plaats zeker en vast geclaimd heeft. 

  Naar eigen zeggen heeft de track Crystalize voor een verandering in Lexurus’ workflow gebracht. “Het lied kwam na een periode waarin ik weinig muziek releasete, maar uiteindelijk ook veel heb geleerd,” vertelde hij in een interview met Goatshed. Wat hij geleerd heeft, moet wel goed geweest zijn wanneer we zijn nieuw materiaal horen. Crystalize werd bijvoorbeeld meteen opgemerkt door Sub Focus, die speelde het op zijn livestream en zo ging de bal almaar sneller aan het rollen.

  Van dancefloor tot halftime

  Na sterke opener Crystalize volgt halftime-track Oblivion. Qua genre meteen een hele andere kant van het spectrum, maar toch blijven we Lexurus’ signature sound hierin herkennen. Zo horen we alweer een synthesizer en ook de build-up naar de drop klinkt vertrouwd. Het is een veelzijdige song. Je zou Oblivion kunnen horen tijdens een drum-‘n-bass set, maar het is tegelijk een nummer dat niet verkeerd zou staan op een gaming soundtrack.

  Magnify, de volgende in de tracklist van deze EP. Ook nu worden we verwelkomd door een rustige intro, zij het deze keer in combinatie met de warme stem van Rhode. Door de combinatie van uitnodigende maar mysterieuze klanken en de lyrics, wanen we ons op een magische wandeling. “Look in the night, let the time pass by. Reach for the skies, we got all our lives”. Wanneer we dit lezen, denken we meteen aan een nachtwandeling. Tel hier de muziek bij op en in ons hoofd is het drie uur ’s nachts op een of andere festivalweide.

  Reminiscence wordt ingeleid door de stem van Roses. Met deze track, gebaseerd op de uiterst bekende Amen-break, gunt Lexurus ons even wat rust. Het is een liquid-track die ons doet denken aan de laatste minuten van een geweldige dag, het moment waarop iedereen helemaal bekaf is maar toch onoverwonnen de laatste momenten van de nacht wil meemaken.

  Een plaats in de scene

  Reminscence was een welgekomen rustmoment aan het einde van de EP, want deze liquid track wordt voorgegaan door kleppers Waveline en Continua. De titeltrack van de EP is een samenwerking met Polygon, eentje waar de sound van beide artiesten goed hoorbaar is. Polygon is gekend voor hun iconische hooks, dus deze hoor je ook terug op Waveline, waarrond Lexurus de drop bouwde. Op deze track hoor je een donker verhaal, het gaat over een ongeval op het strand waarin een vrouw haar leven verloor.

  Dualistic schreef de lyrics voor dit nummer en dat brengt ons naadloos bij Continua. Die track is namelijk een samenwerking met hem. Harder dan we gewend zijn van Lexurus, kiest hij voor Continua een andere route en haalde hij inspiratie bij Culture Shock en diens techno invloeden.

  Van een dancefloor tot een halftime track, van harder tot ultieme liquid. Lexurus laat met deze Waveline EP zien hoe ver zijn register van deze artiest rijkt, en dat is heel ver.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie