More

  Les Nuits Botanique 2020 eerste namen: Canadees Caribou komt nieuwe plaat voorstellen

  Advertentie

  -

  Een van onze muzikale lichtpunten tijdens het voorjaar is Les Nuits Botanique. Het indoorfestival in Brusselse concertzaal Botanique maakte zopas zijn eerste namen bekend. Top of the bill is Canadees Caribou. De 27e editie van Les Nuits vindt plaats van 29 april tot en met 10 mei 2020.

  Les Nuits Botanique is ieder jaar goed voor bekend talent en tal van nieuwe muzikale ontdekkingen. Komend jaar heeft de concertzaal alweer tal van sterke namen beet. Met veel trots verwelkomen ze op 30 april de Canadees Caribou in de Chapiteau. Dan Snaiths bekendste project is de perfecte belichaming van Les Nuits Botaniques DNA: fris, eclectisch en zichzelf steeds opnieuw uitdagend. De man komt in Botanique zijn nieuwe plaat voorstellen.

  Op 1 mei viert de French pop hoog tij in Botanique’s tent: Pomme, headlinet een Chapiteau-avond met het beste van de Franse scene. De Kaapverdische superster Mayra Andrade speelt op 9 mei een langverwachte show op Belgische bodem. Ze stelt het album “Manga” voor, waarop traditionele mornamuziek met invloeden elders uit Afrika en uit de Europese scenes van Parijs en Lissabon moderner dan ooit klinken.

  Ook dit jaar is het voor Botanique belangrijk om lokale projecten in première voor te stellen. Boris Gronembergers one-man-indierockband River Into Lake treedt aan met een strijkerskwartet, artists in residence Glauque (“de band waar de hele wereld op zit te wachten”, dixit Les Inrocks) gaan verrassend akoestisch en cabane presenteert eenmalig het album “grande est la maison”. This Is The Kit en Bonnie “Prince” Billy werkten mee aan het album, verwacht een bijzondere liveshow. Noteer ook een releaseconcert van Glass Museum op mei in het Grand Salon en een uitvoering van Beethovens zes laatste sonaten op 15 mei in diezelfde zaal.

  Ontdekken. Ontdekken. Ontdekken.

  Les Nuits staat steeds weer garant voor een heleboel ontdekkingen. De Lynchiaanse, mysterieuze indiepopartiest Jonathan Bree was een van de revelaties op SXSW en wordt geprezen om zijn intrigerende performances. Hij stelt een nieuw album voor op het festival. Het Zuid-Koreaans hiphopcollectief Balming Tiger tapt uit een heel ander vaatje, maar wist ons wel te charmeren met een stel energieke singles. Op 5 mei zetten ze de Rotonde op stelten. Celliste CTM brengt de ongrijpbare ambient-folk van haar Posh Isolation-album “Red Dragon” naar het Museum, dat ook voor deze Nuits omgetoverd wordt tot een knus Grand Salon.

  Het strafste van onze Zuiderburen mag tot slot naar goede gewoonte niet ontbreken op het festival. Na de spectaculaire muziek-met-circusopvoering van vorig jaar, stelt de actrice/schrijfster/singer-songwriter Aloïse Sauvage in de Orangerie in een Belgische première haar debuutalbum voor. Hervé wordt getipt als de nieuwe Eddy De Pretto, hij speelt op 30 april in de Rotonde. Diezelfde zaal ondergaat op zondag 3 mei de storm van Frankrijks meest sensationele rockers, Le Villejuif Underground. Born Bad-labelgenoten Bryan’s Magic Tears verzorgen het eerste deel van de avond.

  Tickets voor deze shows gaan in verkoop op vrijdag 11 oktober om 11u. Meer info is te vinden op www.botanique.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer